HEBES FM blanco.png
IMG_20201016_132535.jpg
HEBES FM blanco.png

Estigues informat de tot el que passi al teu voltant! Aquí podràs trobar els podcasts de ràdio que realitzem. Des de l'Autònoma fins a l'actualitat del país. Informació, política, cultura i esports. Apropem la ràdio als oients i posem a la seva disposició un informatiu quinzenal en què podreu trobar notícies, entrevistes i reportatges reforçats amb la paraula d’experts i testimonis. Pots interactuar a cada edició de l'informatiu a través de les nostres xarxes socials i les enquestes, la vostra opinió també compta! Oferim una altra manera d’informar-se amb un peu a l’Autònoma i allà on sigui necessari.

05

Un incendi a una nau de Badalona deixa 3 morts i pràcticament 20 ferits

Javier Lafuente, nou rector de la universitat autònoma de barcelona

Un extens dispositiu d’emergència es va desplegar la matinada de dijous fins gairabé la darrera hora de la tarda

A l’informatiu d’aquesta setmana, parlarem de les darreres notícies de l’incendi ocasionat a Badalona, i de la detenció de la Núria Marín. Parlarem també de la Covid-19, de la vacuna Pfizer del Regne Unit i de com s’encara un nadal diferent, on expliquem com està afectant a col·lectius vulnerables i persones dependents. En l’àmbit econòmic, parlem sobre els darrers acords del Brèxit i de la reducció de la jornada laboral, entre d’altres. 

04

41 dones han estat víctimes de violència de gènere a Espanya l'any 2020

Javier Lafuente, nou rector de la universitat autònoma de barcelona

La pandèmia ha afectat les dades de Violencia de Genere però els principals indicadors redueixen les seves xifres respecte l'any 2020

A l'informatiu d'aquesta setmana hi podràs trobar informació de tota mena, des de les activitats programades del 25 de novembre, fins a les novetats del Black Friday, passant per actualització sobre el pla de vacunació contra la COVID-19, la nova tecnologia 5G a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Llei Celáa en centre educatius, i inclús el conflicte actual al Sàhara Occidental.

03

Catalunya comença a controlar de nou la pandèmia

La vacuna Pfizer ja ha passat la tercera fase

Javier Lafuente, nou rector de la universitat autònoma de barcelona

La vacuna contra la Covid-19 ja està en marxa per poder ser distribuïda a la població. Hem contactat amb sanitaris per saber com els ha afectat la pandèmia mundial, psicològicament. Parlem també sobre el desenllaç que hi ha hagut després de les eleccions dels Estats Units. Tractarem també la nova llei transsexual. Pel que fa a cultura, Marta Nieto ha estat nominada als Premis Cinema Europeu.

02

Javier Lafuente, nou rector de la universitat autònoma de barcelona

El catedràtic en Enginyeria química hi ha estrat triat amb una participació electoral de l'11,74%

Javier Lafuente, nou rector de la universitat autònoma de barcelona

La Universitat Autònoma de Barcelona ja té nou rector. Javier Lafuente assumirà el càrrec en plena segona onada de la pandèmia i en un moment en el qual la universitat es reorganitza per adaptar-se, de nou, a la situació sanitària. Tot plegat, en el marc de l'anunci de noves mesures com el confinament perimetral de Catalunya i municipal pels caps de setmana. El Govern de la Generalitat debat també altres mesures i prorroga el tancament de bars i restaurants al públic.

01

Les universitats catalanes aturen les seves classes teòriques presencials durant els propers 15 dies

Les universitats volen demostrar que són espais segurs i evitar el tancament

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, afirma que aquestes mesures es deuen a que la franja d’edat que correspon als universitaris és la més preocupant. A hores d’ara, és la que acumula més casos de covid i és la més difícil de controlar, segons Argimon. El Consell Interuniversitari de Catalunya i les 12 universitats catalanes han demostrat que les universitats són espais segurs. La decisió final correspon a una reducció de l’activitat lectiva presencial en la mesura del possible. Tot i que, els seminaris i les classes pràctiques seguiran la seva normalitat. Per la seva part la Facultat de Ciències de la Comunicació mantindrà la docència tal i com està programada des de l'inici del curs, ja que, els darrers requeriments de les autoritats sanitàries es compleixen.