• Laura Hernández Rojas

Uber i Airbnb acomiadaran el 14% i el 25% dels seus treballadors respectivament

El confinament forçat durant la crisi de la covid-19 ha deixat sense ingressos a les dues empreses, que han decidit despatxar treballadors i tancar centres logístics


Els dos gegants de l'economia col·laborativa acusen l'aturada del covid-19. (Mariano Amartino/Denken Über)

Daniel Silva, estudiant de tercer de Periodisme


Dues de les empreses més polèmiques quant al compliment de la legislació laboral a Espanya, tornen a les portades per l’acomiadament d’una part dels seus treballadors a escala global. Ambdues són fundades a Califòrnia però tenen seu fiscal a països amb taxes impositives i legislacions més laxes com són Irlanda, del 12’5%, en el cas d’Uber, i dels Països Baixos en el cas d’Airbnb.

La manca de mobilitat ha conduït a Uber a una situació econòmica molt delicada i els directius han decidit acomiadar al voltant del 14% de la plantilla dedicada als equips d’atenció al client i de contractacions. La xifra, de 3.700 treballadors, ha sigut comunicada aquesta setmana a la Comissió del Mercat de Valors (SEC) estatunidenca - equivalent a la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) d’Espanya. La firma també ha comunicat que tancarà 180 centres d’atenció a conductors i repartidors, que suposen el 40% respecte al total de 450. Com a acte de consciència amb l’estat de la companyia, el seu conseller delegat, Dara Khosrowshahi, ha renunciat al seu salari base durant la resta de 2020 per reduir les despeses de l’empresa.

Uber Eats, també afectada

La filial de l’empresa de mobilitat ha decidit tancar a partir del 4 de juny les operacions de repartiment de productes d’alimentació a vuit països, que només suposaven l’1% de les demandes totals. Aquests països són: República Txeca, Egipte, Hondures, Romania, Aràbia Saudita, Uruguai i Ucraïna.

El cas d’Airbnb

La companyia d’allotjament ha anunciat que acomiadarà al voltant de 1900 treballadors, el 25% dels seus 7.500 empleats arreu del món. Malgrat l’ajuda de 2.000 milions de dòlars per fer front a la crisi de la covid-19, el seu CEO, Brian Chesky, s’excusa en què “les realitats són molt dures, no sabem quan es reprendran els viatges, i quan això passi, serà diferent”.

El passat 31 de març l’empresa va comunicar un paquet de 250 milions de dòlars (227 milions d’euros) per contrarestar les pèrdues econòmiques dels amfitrions de les reserves per les cancel·lacions dels clients. L’ajuda, del 25% de l’import total, esperava pal·liar els efectes a curt termini, ja que l’acció de la companyia es comprenia entre les reserves del 14 de març i el 31 de maig.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now