• Laura Hernández Rojas

Shell retalla per primera vegada el seu dividend als accionistes

Actualizado: may 1

Ho fa com a conseqüència de la caiguda sense precedents de la demanda de petroli a causa de la pandèmia del coronavirus


L’empresa Shell reajusta el seu dividend per fer front a la crisi del coronavirus. (Font: Getty Images)

Xavier López, estudiant de tercer de Periodisme


Des de fa anys, Shell mai havia retallat el seu dividend, resistint-se a realitzar aquest moviment fins i tot durant les profundes caigudes del mercat del petroli de la dècada de 1980. Alguns inversors, però, van demanar a les principals empreses petrolieres que trenquessin un tabú de la indústria i tinguessin en compte la reducció de dividends, en lloc de prendre més deutes per mantenir els pagaments.


Shell va pagar prop de 15 mil milions de dòlars en dividends l'any passat, convertint-se en el major pagador de guanys del món després de la companyia petroliera nacional d'Aràbia Saudita, Aramco.


"La reducció de dividends del 66% és un mal necessari per reforçar el marc de capital de Shell i posicionar-lo per la infracció en la transició energètica", ha assegurat l'analitzador de l’empresa financera JP Morgan, Christyan Malek.


Shell és el primer dels cinc anomenats Oil Majors que ha retallat el seu dividend a causa de la crisi del coronavirus. BP i Exxon Mobil han anunciat que mantindran els seus dividends del primer trimestre, mentre que Total i Chevron encara no han informat dels resultats del primer trimestre.


"Tenint en compte el risc d'un llarg període d'incertesa econòmica, uns preus més baixos dels productes bàsics, una major volatilitat i unes perspectives de la demanda incerta, el Consell ha considerat que mantenir el nivell actual de distribucions als accionistes no és prudent", va explicar el president de Shell, Chad Holliday.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now