• Maria Giménez Baeza

Sgypyme i EOI formaran les pimes per afrontar la crisi

Les dues entitats obren una nova via per reorientar als emprenedors

Font: EOI.es

Adrià León, estudiant de tercer de Periodisme


La Secretaria General d’Indústria i Pimes ha llançat una nova iniciativa per ajudar al sector de les petites i mitjanes empreses. Mitjançant l’Escola de l’Organització Industrial (EOI), la SGYPYME vol potenciar la formació digital de petits empresaris i empresàries amb la intenció d’adaptar els seus negocis a l’entorn més tecnològic per poder reduir així les conseqüències de la crisi. Aquest programa comptarà amb l’ajuda del Fons Social Europeu, que finançarà l’aprenentatge de fins a 1.000 emprenedors de l’Estat espanyol.

PROCEDIMENT

La iniciativa de la Sgypyme i de la EOI constarà d’un curs digital sobre desenvolupament de negoci, que comptarà amb setanta hores de formació online amb presència virtual i deu hores d’ajuda especialitzada per desenvolupar un pla de digitalització. Aquest curs, permetrà als interessats i interessades, adquirir les eines bàsiques per a assolir la llibertat de moviment en el món digital.


A més a més, també s’ofereixen dos cursos d’assessorament digital. Per una banda, l’Assessorament Pyme, amb el que s’intentarà ajudar a l’empresari o empresària a gestionar econòmicament i legalment l’empresa a través d’un programa de tres mesos que inclou una formació de dotze hores (repartides en quatre tallers) i vint hores més d’ajuda personalitzada i, per l’altra, l’Assessorament Express, d’un mes de duració i molt més especialitzat, on els emprenedors rebran sis hores de formació a través de dos tallers (reestructuració financera i entorn legal en el marc del covid-19) i deu hores d’ajuda personalitzada on experts en la matèria oportuna, s’encarregaran de fer costat als petits empresaris en aspectes com l'estratègia de mercat, el model de negoci, el finançament o altres necessitats bàsiques com el marketing o la publicitat digital.

D’alguna forma, la intenció de la Secretaria General i de l’EOI no és una altra que la de tranquil·litzar els responsables de moltes pimes perquè puguin reorientar els seus projectes i tornar-se a concentrar en la producció de tot allò que les feia útils fins fa unes setmanes.


ALTRES AJUTS DE LA EOI

Des de l’Escola de l’Organització Industrial, també s’han llençat actuacions per aconseguir pal·liar els efectes negatius del covid-19, com la iniciativa impulsada el passat mes de març, en la que es posaven a disposició d’autònoms, petits empresaris i emprenedors, una gran varietat de continguts audiovisuals en què s'imparteixen classes teòriques i també pràctiques sobre el funcionament d’eines que estan ajudant a fer sostenible la nova economia digital. De fet, tots aquests programes, sumats al que ha proposat aquesta setmana la Sgypyme, formen part de l’Agenda 2030 i de l’impuls dels Objectius de Desenvolupament.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now