• Maria Giménez Baeza

El Govern aprova el Pla Accelera PIME

Actualizado: abr 30

El pla, dirigit pel Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, esta destinat a impulsar el teletreball de les pimes per reduir l'impacte del coronavirus


Edgar Hans, estudiant de tercer de Periodisme


Un dels sectors més perjudicats en el món empresarial en la crisi del coronavirus és el de les petites i mitjanes empreses, i el Govern ha impulsat algunes mesures per pal·liar els efectes econòmics del covid-19.


PUNTS PRINCIPALS DEL PLA ACCELERA

Un dels punts principals del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del covid-19 és la creació del Pla Accelera PIME, que té com a objectiu principal fomentar la digitalització les entitats més modestes de la nostra societat. Mitjançant l'entitat Red.es, el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital implementarà una sèrie d'iniciatives, en col·laboració amb el sector privat, per donar suport a les petites i mitjanes empreses a mig termini. Això inclou:

  • La creació del portal Accelera PIME amb informació de tots els recursos a disposició de les PIMES per a la seva digitalització i en concret per aplicar solucions de teletreball.

  • Ampliació i millora de seus del programa d'Oficines de Transformació Digital i dels serveis d'assessorament personalitzat a les pimes i acompanyament en el seu esforç de digitalització i posada en marxa de centres demostradors de solucions sectorials. Les oficines es posaran en marxa en col·laboració amb les Cambres de Comerç i altres agents públics i privats.

En termes percentuals, els autònoms amb PIMES sense assalariats representen el 53,6% de les empreses, les microempreses el 39,8%, les petites el 5,5% i les mitjanes el 0,9%.
  • Llançament del programa Accelera PIME-Talent per reforçar la formació de les pimes en solucions i eines per a la digitalització en col·laboració amb les Cambres de Comerç i altres agents públics i privats.

També es duran a terme mesures de suport a la creació de solucions tecnològiques, coneixements i innovacions destinades a la millora de processos de digitalització i la creació de productes i serveis tecnològicament avançats i de més valor afegit que reverteixin en el conjunt de les pimes.

Finalment, l'Estat donarà suport financer mitjançant l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) a les pimes per a la compra i leasing d'equipament i serveis per a la digitalització de la pime i les solucions de teletreball, mobilitzant en els 2 anys vinents més de 200 milions d'euros.


LA DIGITALITZACIÓ DE LES PIMES A ESPANYA

Segons dades de la Cambra de Comerç d'Espanya, recollits en l'Informe Espanya Empresa Digital, el 75% de les microempreses espanyoles (menys de 10 empleats) té connexió a Internet, el 98,6% de les empreses de 10 o més empleats ja disposa d'ella, utilitzant un 81,5% de la banda ampla mòbil.


Pel que fa a la disponibilitat de lloc / pàgina web i accés a internet, al voltant del 30% de les microempreses disposen d'ella, arribant a aquesta xifra gairebé 8 de cada 10 empreses de més de 10 empleats. A mesura que s'estudien empreses més grans, els percentatges augmenten: 75,7% de les pimes entre 10 i 49 empleats compten amb ella, xifra que arriba el 88,9% per a les pimes entre 50 i 249 empleats, i el 95, 9% per a les grans.


El 23,2% de les empreses de més de 10 empleats amb connexió a Internet compra solucions de Cloud Computing (serveis en el núvol) en el primer trimestre del 2018, enfront del 24,6% en el mateix període de l'any anterior. Quant als serveis de seguretat, en les empreses de més de 10 treballadors, el 87,3% de les empreses empra sistemes interns de seguretat.

DEMANDES DE LES EMPRESES

Es preveu que els serveis més demandats per part de les petites i mitjanes empreses siguin dispositius per habilitar i permetre connexions remotes (VPN Virtual Private Network) a la xarxa local de l'oficina (Xarxa LAN) als empleats necessitats de realitzar teletreball. També la instal·lació de solucions software d'accés remot sobre els servidors en la LAN que permetin la connexió remota via VPN o similar o l'Optimització de xarxes WI-FI sobre les quals es realitza teletreball per evitar incidències i problemes, tant de rendiment com de vulnerabilitats en la seguretat informàtica de la seva feina.

També seran clau els serveis d'emmagatzematge en núvol per facilitar l'accés a arxius de forma comuna, centraletes virtuals per organitzar les trucades i solucions de col·laboració i videoconferència, amb eines com Microsoft Teams, Webex, Hangout, Discord, etc.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now