• Jaume Lozano

“Sigui com sigui, ens haurem d'adaptar a la nova situació”

Actualizado: abr 21

Pau Ferrer és un dels fundadors de Ceba Tendra


Guillem Adalid, estudiant de tercer Periodisme


Pau Ferrer confinat a Girona (Pau Ferrer)

D'ençà que es va declarar l'estat d'alarma per l'emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus moltes empreses i establiments declarats no essencials han hagut de tancar. En aquesta situació s'hi ha trobat també Pau Ferrer (Vic 1988), assessor comptable, fiscal i informàtic ha hagut d'abaixar la persiana del seu negoci de menjar preparat Ceba Tendra, ubicat a Girona, negoci que ha funcionat a ple rendiment fa més de tres anys. Va tirar-se de cap amb aquest projecte fundar conjuntament amb un altre soci, cuiner de professió. Tot i la situació complicada es mostra optimista de cara el futur: "Sigui com sigui, ens haurem d'adaptar a la nova situació".En la recerca d'una nova etapa professional es va embarcar en un projecte en un sector a l'alça, menjar per emportar. "Tenia ganes d'endinsar-me en un nou projecte i el sector del menjar per emportar estava creixent". A més a mes comenta que "ja em vaig veure prou capacitat per emprendre el meu propi negoci després de 6 anys treballant en una assessoria".

Logotip Ceba Tendra, tres anys de vida del projecte (cebatendra.com)


Ferrer és treballador autònom d'ençà el 2012. Ha mostrat una gran polivalència amb experiència i aptituds en diferents àmbits. Sempre ha combinat les activitats de comptabilitat i informàtica -muntatge d'ordinadors i creació de pàgines web.

Però ara mateix no s'apunta gaire a l'optimisme. Segons dades oficials la dada més significativa en termes d'ocupació, la de les altes a la Seguretat Social, ha perdut 898.822 afiliats durant el mes passat a tot l'Estat. A Catalunya, s'han destruït 134.380 llocs de treball, un 4,1%, segons les dades d'afiliació a la Seguretat Social del mes de març.


El drama de molts treballadors que ha hagut de tancar per aquesta situació excepcional. "Ha suposat una reducció del 100% de la facturació però els costos fixos els he de seguir pagant", ha expressat.


L'empresa és una societat civil formada per dos treballadors autònoms que s'han pogut acollir a l'ajut extraordinari de cessament de l'activitat que acaba sent el 70% de la Base Cotització de la Seguretat Social. "És fantàstic rebre aquest ajut però no se sap quan el cobrarem". Aquest ajut en concret es va aprovar el passat una mesura per donar resposta aquesta situació adversa.


Per una errada per part de l'administració, en un primer moment els hi denegava aquesta prestació però un cop aclarit ha se'ls ha concedit. Ferrer ha reconegut que "hi ha molta burocràcia per poder accedir aquestes ajudes".


Pau Ferrer ha pogut negociar una moratòria dels pagaments dels lloguers tant del local com el seu pis d'abril i maig. Durant aquests dos mesos pagaré la meitat però en els següents haure pagar-lo complet més el que dec".


L'ajuda estatal que rebrà aquest treballador serà 670 euros, de lloguer ja se'n van 500, no cal ser comptable per veure que els números no surten. Per tot plegat conclou que "les ajudes que dóna l'estat són insuficients. L'única solució és que ens endeutem" però tot així vol mostrar-se optimisme: "Sigui com sigui, ens haurem d'adaptar a la nova situació".

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now