• Laura Hernández Rojas

Nissan podria tancar la planta de Barcelona

Seria fruit de la reestructuració de l’empresa i deixaria sense feina 23.000 treballadors


La planta de Nissan a Zona Franca.El dia 28 demaig es decidirà si tanca. (Mané Espinosa)

Jordi Cardero, estudiant de tercer de Periodisme


Nissan podria tancar la planta de la Zona Franca, Barcelona, i traslladar la seva producció a França i altres zones, segons ha informat el diari japonès Nikkei, especialitzat en finances. L’impacte del coronavirus ja deixa entreveure el fantasma d’una crisi que comença a manifestar-se. L’aliança entre Nissan, Renault i Mitsubishi reestructurarà les seves plantes de producció. Nissan rebaixaria la seva producció fins a un 20%, tancant la planta de Barcelona, ja que preveu retallar 2.600 milions d’euros anuals en costos fixos.

Nissan fabrica set milions de vehicles a l’any a la planta de la Zona Franca, que suposa el 10% de la fabricació europea. En total, 3.000 llocs de treball directe perillarien si finalment Nissan trasllada la seva producció a les seus de Renault a França -i d’altres països que encara no s’han especificat-. A més a més, també afectaria 20.000 treballadors indirectes.

Després d’estar gairebé dos mesos aturats, els treballadors van tornar a la planta de Barcelona el passat 4 de maig. Però, un parell de dies després, van haver de tornar a casa arran de la manca de peces, que els impedia seguir produint. Segons Reuters, Nissan intentaria centrar les seves plantes de producció al Japó, la Xina i els Estats Units. La UGT ha demanat a l’empresa que negui els rumors i una reunió urgent amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. D’altra banda Comissions Obreres ja ha demanat a Pedro Sánchez que prorrogui els ERTES -que van rebre tots els treballadors de la planta- i es negociï amb Renault el tancament.

Arran de la crisi de la covid-19, Nissan ja va avançar fa unes setmanes que preveu unes pèrdues d’uns 800 milions d’euros. No obstant això, presentarà els números finals de l’exercici 2019/20 el pròxim 28 de maig. Serà aleshores quan l’empresa japonesa explicarà els plans de futur.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now