• Laura Hernández Rojas

Nissan anuncia el tancament de les seves fàbriques a Catalunya

La multinacional japonesa clausurarà les plantes de Zona Franca, Montcada i Sant Andreu a finals d’any


Planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. (EFE)

Jordi Tomàs, estudiant de tercer de Periodisme


L’empresa automobilística Nissan ha anunciat el tancament de les seves plantes a Catalunya. La decisió deixarà sense feina a més de 3.000 treballadors de forma directa. La clausura de la fàbrica de la Zona Franca suposarà la pèrdua de gairebé 2.500 llocs de treball, mentre que les plantes de Montcada i Sant Andreu de la Barca, juntament amb els treballadors logístics del port i els de recanvis del Prat de Llobregat, deixaran sense feina prop de 600 treballadors més.


Els sindicats calculen que també es perdran uns 20.000 llocs de treball de forma indirecta, xifra que la multinacional japonesa rebaixa fins a 13.400. Els executius catalans i espanyol han rebutjat la mesura i asseguren que donaran suport a les famílies afectades.D’altra banda, sindicats com CGT també han emès un comunicat on rebutgen el tancament de les plantes amb la consegüent destrucció de milers de llocs del treball al país.


Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, Nissan genera l’1,3 per cent del PIB català, l’equivalent a més de 3.000 milions d’euros. També representa un 7 per cent del PIB industrial. Amb l’anunci del tancament, ja han estat diferents veus les que han proposat nacionalitzar els actius i reconvertir-la en una planta sostenible de producció d’automòbils, entre elles la del diputat i líder de Más País íñigo Errejón. D’aquesta manera s’evitaria la pèrdua de llocs de treball, asseguren.La notícia arriba després de mesos convulsos dins l’empresa a causa del seu pla de reestructuració per disminuir costos de producció.


D’altra banda, el President de França, Emmanuel Macron, tot just acaba d’aprovar una ajuda de 8.000 milions pel sector automobilístic francès, destinats a retornar la producció de Renault al país.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now