• Paula Lopez Garcia

Milers de treballadors es queden sense cobrar per errors en la tramitació dels ERTO

El Servei d’Ocupació Estatal està col·lapsat i trigarà mesos a corregir l’errada

Oficines del SEPE. (Pinterest)

ALINA BUSSIF, estudiant de tercer de Periodisme


Els sindicats es queixen de què 15.000 treballadors no hagin cobrat ni un cèntim des del mes de març, quan s’ha hagut de parar l’activitat a totes les empreses. El Servei d’Ocupació Estatal (SEPE), i els gestors admeten que s’han produït errors a l’hora d’emplenar i tramitar els expedients per l’ERTO, i informen que encara trigaran uns mesos a corregir totes aquestes errades.


Han sigut suficients unes equivocacions administratives en un número o una lletra per deixar a milers de treballadors sense cobrar la prestació. En determinats casos han sigut algunes empreses i gestories les que no han omplert correctament l’Excel per tramitar els expedients. Tot i que, des del SEPE, admeten que el programa informàtic que es va crear específicament per això no és el més adequat. No amaguen que trigaran mesos a corregir totes les errades, possiblement fins després de l’estiu. Però asseguren que tots els afectats acabaran cobrant.

Trigaran mesos a corregir les errades, possiblement fins després de l’estiu

Amb la finalitat d’evitar nous errors, els gestors col·lapsats aquests dies per l’allau d’expedients demanen poder accedir al servei informàtic del Servei d’Ocupació Estatal. Alfonso Lluzar, president del Col·legi Gestors Administratius Catalunya, es queixa que “la mateixa pressió que hem tingut per muntar els ERTOs, ara la tindrem per desmuntar-los”, i se’ls hi facilitaria molt més la correcció si se’ls deixa accedir a aquest servei informàtic.


Els treballadors del SEPE també estan col·lapsats amb el teletreball, s’ha aplicat un reforç a la plantilla, però tot i això, afirmen que estan fent moltes hores extres sense cobrar. A més, consideren un error obrir les oficines l’1 de juny perquè se’ls acumularà més tot el treball que ja han de fer.


El Departament de Treball ha publicat dades on es constata que a Catalunya s’han presentat 97.492 ERTOs des de l’inici de la crisi sanitària, que ja afecten a 718.327 treballadors. Gràcies a la desescalada, molts treballadors afectats per un ERTO ja s’estan incorporant de nou a la feina. Però, igualment, el nombre d’expedients de regulació temporal d’ocupació encara creix.

11 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now