• Laura Hernández Rojas

Marcilla, Saimaza i L’Or surten a borsa en plena crisi del coronavirus i recullen 2.250 milions

El grup JDE Peets col·loca 22.2 milions de títols a 31.5 euros i tanca negociacions en només deu dies


Un home amb mascareta passa per davant d'una cafeteria Peet's a Washington, els EUA, el 19 de maig de 2020. (Kevin Lamarque/REUTERS)

Tanit Cortés, estudiant de tercer de Periodisme


JDE Peets, conglomerat d’empreses que agrupa diferents marques com Marcilla, Saimaza, Hornimas, L’Or, Tassimo, entre d’altres, ha sortit a borsa en plena crisi del coronavirus. Els principals accionistes, JAB Hòldings i Mondélez, van informar el desembre de la seva intenció de fusionar l'empresa amb la cadena de cafeteries Peet's, també propietat de JAB, i treure el nou negoci al parquet.


En l’oferta pública de venda (OPV) han recaptat 2.250 milions d’euros, segons han informat. Un total de 22,2 milions de títols han estat col·locats a un preu de 31,5 euros, de manera que la companyia ha assolit una valoració de 15.600 euros.


Una sortida a borsa és un procés llarg, que inclou mesos de preparació i la inclusió en la llista sol durar fins a quatre setmanes a Europa. Les empreses tradicionalment passen dues setmanes reunint-se intensament amb els inversors abans d'establir un rang de preus. JDE Peet's ha comprimit tota aquest procés en deu dies, fet més sorprenent encara si tenim en compte la gran crisi que, en aquests moments, assola la majoria d’empreses a Europa i tot el món.


Inversors com Quàntum Partners, un fons del multimilionari George Soros, o Fidelity Management and Research (FMR), s’han vist atrets per la recent oferta i han decidit invertir en la marca cafetera. Les preocupacions en matèria de seguretat i les restriccions de viatge van obligar a què el "road show" o promoció de l'operació entre inversors hagués de realitzar-se íntegrament en format virtual.


L'alta demanda d'accions va propiciar que els banquers poguessin tancar en menys de dues setmanes un procés que normalment porta més d'un mes. JDE Peet's -que competeix amb Nestlé i Starbucks i també és propietària de les marques Pickwick, Senseo, Tassimo, TiOra i L'OR- va tenir el 2009 uns ingressos de 6.900 milions d'euros.


JDE Peets es va crear el desembre de 2019 a través d'una fusió de l’estatunidenc de cafè Peet's i Jacob Douwe Egberts, que va ser el resultat de la combinació del negoci de cafè de la marca holandesa Douwe Egberts i Mondelez cinc anys abans.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now