• Laura Hernández Rojas

Les vendes en línia registren màxims històrics

Part del sector logístic s’ha saturat per l’augment sobtat de la demanda de productes de l’alimentació i l’esport


Les compres per Internet han pujat un 55% des de l’inici de l’epidèmia. (Font: marketingdirecto)Jordi Tomàs, estudiant de tercer de Periodisme


El comerç en línia ha crescut un 55% des de l’inici del confinament el dia 14 de març. Segons experts de ‘Software Doofinder’, l’alimentació ha sigut el sector que més ha crescut, concretament un 191%. El dia 26 de març es va registrar el pic en la quantitat de transaccions en el sector, que va augmentar un 218,5% respecte un dia corrent del període anterior al confinament.

El creixement de la demanda ha arribat a tal punt que supermercats com Mercadona, Carrefour o BonÀrea han hagut de suspendre els enviaments online

Segons un estudi d’Statista, els dominis web de les pàgines de supermercats van augmentar el seu tràfic un 160%, mentre que el volum de vendes es va més que duplicar respecte les sis primeres setmanes de l’any.


El creixement de la demanda ha arribat a tal punt que supermercats com Mercadona, Carrefour o BonÀrea han hagut de suspendre els enviaments online per la saturació dels seus serveis de repartiment a domicili.


Un altre sector que ha crescut és el de material esportiu. Les vendes d’articles com gomes elàstiques o peses han augmentat, però sens dubte els rodets de bicicleta han estat el producte estrella d’aquest confinament. De fet, totes les botigues es van quedar sense estoc i algunes planifiquen els nous enviaments passat el mes de juny. En plataformes de segona mà s’ha multiplicat el preu d’aquest article esportiu, fent valer a la perfecció la llei de l’oferta i la demanda.

El sector de la moda ha vist com les seves vendes disminuïen gairebé a la meitat

El sector de la moda, en canvi, ha vist com les seves vendes disminuïen gairebé a la meitat. Per aquest motiu, grans multinacionals del tèxtil han promocionat els seus productes amb descomptes especials per la situació actual. L’estímul ha estat necessari, ja que molts clients han deixat de comprar aquest tipus d’articles al no considerar-los de primera necessitat.


Per adaptar-se a la nova situació, moltes empreses han eliminat les despeses d’enviament, però es preveu que poc a poc els tornin a instaurar com abans de la situació provocada per l’epidèmia.


Amb tot, el sector del comerç s’ha vist forçat a adaptar-se a una nova realitat. És molt possible que les noves conductes dels consumidors es mantinguin després del confinament i que, per tant, la venda en línia es confirmi en sectors on no era present.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now