• Maria Giménez Baeza

Les rebaixes online podrien afectar al petit comerç

La UPTA avisa al govern de les conseqüències que poden patir els petits comerços si no es prenen mesures pel que fa a les rebaixes a internet

Alguns comerços online ja ofereixen rebaixes de fins el 70% en els seus productes. (Font: Pixabay)

Pol Julià, estudiant de tercer de Periodisme


La Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos, la UPTA, exigeix al Govern que prenguin mesures per tal de prohibir les rebaixes a Internet. Demanen al Govern que actuïn per regular les rebaixes de productes a internet i que no permetin que es puguin dur a terme fins a mitjans del mes d’agost.


Les primeres fases de la desescalada ja s’han iniciat a gran part de l’estat espanyol. Gràcies a això molts comerços i empreses han pogut tornar a obrir les seves portes. El Govern ha anunciat que prohibirà als establiments organitzar i promocionar rebaixes o descomptes que puguin provocar aglomeracions a l’interior i als voltants de les botigues. Per altra banda, de moment, no s’han adoptat mesures envers el comerç online.


A finals del passat mes d’abril, la UPTA va enviar una petició al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per tal de que es prohibissin les rebaixes tant a internet com a les botigues físiques. Eduardo Abad, president de la UPTA, recalcà la vulnerabilitat de les pimes i els autònoms davant de la crisi del covid-19 i afirma que és necessari protegir el sector el màxim possible per tal d’evitar mals majors.


La UPTA calcula que uns 700.000 treballadors, que ja han invertit per poder disposar de productes quan tornin a obrir, es podrien veure afectats si no es prenen mesures per evitar les rebaixes, i des de la unió qualifiquen de desastroses les conseqüències que això podria tenir en l’economia.


Segons la UPTA, en els últims 3 anys gairebé 30.000 petits comerços han hagut de tancar. Abad afirma que si no es duu a terme una pròrroga en el període de rebaixes, els centres comercials i les grans marques acabaran amb el petit comerç.

De moment el Govern ha actuat envers les rebaixes als establiments físics, de les rebaixes a internet encara no se’n sap res. Caldrà veure doncs si en els dies vinents s’adopten algun tipus de mesures per a regular les rebaixes a la xarxa.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now