• Jaume Lozano

Les mesures socials del govern contra el COVID-19

L'Executiu ha anunciat un gran paquet de mesures d’ajuda econòmica per les persones amb menys recursos des de l’aplicació de l’estat d’alarma


Manel Páez, estudiant de periodisme


Una de les mesures més destacades ha estat les ajudes als lloguers i el bloqueig dels desnonaments per impagament. El consell de ministres va aprovar el 31 de març mesures per ajudar els inquilins, posant a la seva disposició una línia de crèdit sense interès. Per altra banda, grans propietaris se’ls va obligar a acceptar pagaments ajornats durant tres anys, marcant una clara diferencia entre petits i grans propietaris, mentre que a uns se’ls hi garanteix l’import total del lloguer, als grans se’ls obliga a assumir part de les pèrdues. A més, tots els lloguers es prorroguen sis mesos.


El mateix consell de ministres va aprovar també una ampliació del termini de les moratòries de les hipoteques durant tres mesos per als col·lectius de risc. És a dir, que per a aquells que han perdut part de la renta, la renta completa o els autònoms poden prorrogar els pagaments de les hipoteques durant tres mesos. Una altra moratòria aplicada pel consell de ministres ha estat la que s’aplica al pagament de la quota d’autònoms de maig, juny i juliol durant sis mesos i sense interessos.Pablo Iglesias detalla les mesures contra el COVID-19 Font: El País / La Moncloa


Altres mesures que es van implantar al mateix consell de ministres i que van enfocades als col·lectius amb menys recursos són:


-La permissió de treure diners d’un pla de pensions a tot aquell que hagi perdut part de la renta per tal de cobrir els diners que ha deixat de percebre, però no arribant a superar l’import màxim del salari que percebia.

- La prohibició del tall de subministrament de recursos bàsics mentre estigui en vigor l’estat d’alarma.

- La creació d’una prestació pels treballadors de la llar equivalent al 70% del que cotitzaven, així com una ajuda de 440 euros mensuals pels treballadors temporals.

- La possibilitat d’ajornar els deutes amb Hisenda durant tres mesos i fins al 30 de juny pels autònoms. Aquests també podran percebre una prestació per falta d’activitat si veuen reduïda de forma considerable la seva font d’ingressos.


- La renovació automàtica de les prestacions per atur sense necessitat de renovar presencialment els documents.


- Ajornament de les quotes de crèdits per consumidors vulnerables durant tres mesos.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now