• Maria Giménez Baeza

La UE premiarà les pimes que millor plantin cara a la covid-19

Actualizado: may 23

El període per participaren el Premi Regió Emprenedora Europea, concurs organitzat pel Comitè Europeu de les Regions,acabarà el 28 d'octubre de 2020

Imatge promocial del concurs. (Font: Comité Europeu de les Regions)


Edgar Hans, estudiant de tercer de Periodisme


El Comitè Europeu de les Regions premia de manera anual a tres ciutats, regions o municipis que presentin estratègies destacades i amb vista al futur en suport a les pimes i a les empreses incipients o en procés d'expansió. Aquestes ciutats, regions o municipis són obsequiats amb el Premi Regió Empresarial Europea (REE), que brinda reconeixement i visibilitat a les estratègies empresarials locals o regionals. Així, les pimes poden accedir a una xarxa cada vegada més àmplia de territoris que enforteixen activament els seus ecosistemes empresarials, intercanviant bones pràctiques i col·laborant en projectes europeus, cosa que els permet competir contra empreses de més envergadura.


La principal particularitat de l'edició d'enguany, que s'ha ampliat per incloure la de 2021, és que animarà a les regions i ciutats de la UE a lluitar contra la covid-19. Per això, es convida a les pimes a desenvolupar estratègies per impulsar el seu esperit empresarial. El premi es concedirà a un màxim de sis regions que ostentaran el distintiu de REE durant un període de dos anys (2021 i 2022).


Michael Murphy, president de la Comissió de Política Econòmica (ECON) del CDR, entitat organitzadora del concurs, ha assegurat que "la reconstrucció de l'economia de la UE després de la crisi de la covid-19 serà un procés llarg que requereix un esforç conjunt a escala europea, nacional, regional i local. Les nostres economies locals necessitaran una bona dosi d'emprenedoria activa i innovació per fer front a aquest repte, aprofitant plenament les oportunitats que ofereix la transició ecològica i digital. El rendiment de les nostres pimes serà clau per tornar a engegar el motor econòmic d'Europa i reforçar la seva resiliència a llarg termini."


En aquest mateix sentit, Kristin Schreiber, directora de la DG GROW de la Comissió Europea i membre de jurat del Premi REE, afegia: "el Premi Regió Emprenedora Europea ve a demostrar que el ritme de la recuperació econòmica a la UE dependrà de mesures decisives adoptades a escala local i regional. La Comissió Europea dóna suport a la iniciativa REE, que anima les regions i ciutats de la UE a prioritzar l'emprenedoria en les seves estratègies i plans d'acció.”


EDICIONS ANTERIORS

Si donem una ullada a anteriors edicions, les regions del nostre país han estat premiades diverses vegades, sent aquests els casos de Múrcia (2011), Catalunya (2012), València (2015), Extremadura (2017), Astúries (2019) i Navarra (2020) els més recents.


En el cas d'Astúries, la regió va ser seleccionada per "la bateria de mesures específiques destinades a la creació i el desenvolupament empresarials, que incrementen l'accés al finançament de les pimes i fomenten l'educació en matèria d'emprenedoria, i van acompanyades d'accions per donar suport a la transició cap a una economia hipocarbónica", segons Karl-Heinz Lambertz, president del Comitè Europeu de les Regions.


Pel que fa a Navarra, el cas més recent, es va tenir en compte la seva Estratègia d'Especialització Intel·ligent (S3) així com "tot l'ecosistema que ha creat" que inclou "un diàleg permanent" entre el món acadèmic i investigador, el món empresarial i industrial i l'aspecte institucional "que doni suport i coordini totes les polítiques", al que s'afegeix el conjunt de la societat.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now