• Maria Giménez Baeza

La resiliència de les pimes davant el coronavirus

Actualizado: abr 30

Petites i mitjanes empreses estan aplicant diferents solucions per pal·liar els efectes de la covid-19 i no enfonsar-se


Edgar Hans, estudiant de tercer de Periodisme


Una de cada tres pimes catalanes assegura haver patit algun tipus d'afectació pel coronavirus, segons un informe de la patronal Pimec. Segons les dades aportades per aquest estudi, corresponents al mes de març, les afectacions van des de la reducció de vendes o anul·lació de reserves a la paralització de l'aprovisionament de materials i components o l'augment de baixes laborals. És per això que moltes d'aquestes empreses s'estan adaptant per evitar la fallida en la mesura del possible.


El teletreball es presenta com l'opció més evident, tant per evitar riscos sanitaris de cara als treballadors com per mantenir la productivitat de l'empresa. Referent a això, el Dossier de Indicadores de teletrabajo y trabajo en movilidad en España y la UE assenyala que el 88% de les empreses mitjanes i el 71% de les petites proporcionen als seus empleats dispositius portàtils amb una connexió mòbil a Internet per al seu ús empresarial. En el cas de les microempreses aquest ús és baix, només el 40% d'aquestes empreses adopten aquesta pràctica.

Percentatge d'empreses que proporcionen a les persones empleades dispositius portàtils que permeten una connexió mòbil a Internet per a ús empresarial.

Si bé és cert que a Espanya tan sols el 6% dels empleats teletreballen freqüentment, és d'esperar que aquesta proporció canviï aquests dies, més encara tenint en compte que el país disposa de la infraestructura necessària en la majoria de casos i el Govern ha ofert ajudes de fins a 200 milions per poder implementar-lo.


El comerç electrònic també promet ser una armilla salvavides per a les empreses més humils. Les vendes en línia han crescut un 12,5% en el nostre país durant els primers dies de quarantena, segons l'Organització Empresarial de Logística i Transport (UNO). Així doncs, la creació de botigues virtuals ha augmentat com a mesura de les pimes per salvar els seus negocis davant l'aturada empresarial.

Prestashop, una plataforma e-commerce que permet crear botigues en línia i desenvolupar qualsevol negoci a internet, ha posat en marxa la iniciativa #restrartfromhome per ajudar els petits i mitjans empresaris a potenciar i transformar les seves canals digitals. Entre altres destaquen accions de màrqueting digital, localització de les majors inversions o campanyes d'adwords i emailing per redirigir visites.D'altra banda, Yoportitupormi.org proposa la compra de cupons d'un establiment com bars o restaurants per consumir quan passi la crisi de l'covid-19 per ajudar a fer que aquests no tanquin per falta de liquiditat financera. Es tracta d'una iniciativa sense ànim de lucre creat per John Correa i César de la Torre, CEO de les startups Alta Guàrdia i Dood.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now