• Laura Hernández Rojas

La manufactura de l’Eurozona s'ensorra a l'abril a mesura que es propaga el coronavirus

Actualizado: may 28

El confinament dels treballadors ha comportat la disminució en la productivitat

La pandèmia del coronavirus afecta greument a les tasques de producció de l’Eurozona. (Font: Getty Images)

Xavier López, estudiant de tercer de Periodisme


L'activitat manufacturera a l’Eurozona va col·lapsar el mes passat quan els bloquejos imposats pel govern per aturar la propagació del nou coronavirus van obligar a les fàbriques a tancar i als consumidors a mantenir-se a l'interior.


El coronavirus ha infectat a més de 4,5 milions de persones a tot el món i ha matat al voltant de 308.000, de manera que als ciutadans se'ls va instar a que es quedessin a casa, provocant que l'activitat econòmica s'hagi desplomat i que les cadenes de subministrament s’hagin interromput massivament.


Chris Williamson, economista d’IHS Markit: "Tot i que les empreses puguin reiniciar la seva producció, generalment hauran de produir a baixa capacitat i la majoria funcionaran en un entorn de demanda molt reduïda"

"La producció manufacturera de l’Eurozona es va desplomar en una dimensió que va superar en gran mesura qualsevol disminució vista anteriorment en gairebé 23 anys. Fruit de la combinació de factors que s’han produït recentment, en els quals s’inclouen els tancaments generalitzats de fàbriques, la caiguda de la demanda i l’escassetat d'oferta, tots aquests relacionats amb el brot del covid -19", va dir Chris Williamson, economista d’ IHS Markit.


La caiguda es va produir tot i la política de flexibilització del Banc Central Europeu i l'augment del seu programa de flexibilització quantitativa, juntament amb quantitats sense precedents d'estímul fiscal dels governs per ajudar a una economia devastada per la pandèmia.


Les fàbriques, com a conseqüència de l'escassa demanda, s’han vist obligades a reduir els preus, retallar les seves plantilles i a completar els treballs que tenien pendents per tal de mantenir-se actives.


Si bé alguns països han començat a relaxar les mesures de bloqueig, oferint una mica d'esperança per a un repunt aquest mes, IHS Markit va advertir que qualsevol recuperació seria modesta. "Tot i que les empreses puguin reiniciar la seva producció, generalment hauran de produir a baixa capacitat, i la majoria funcionarà en un entorn de demanda molt reduïda", va assegurar Williamson.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now