• Laura Hernández Rojas

La inversió energètica mundial pot registrar una caiguda rècord el 2020 per la crisi del coronavirus

A principis d'any s’esperava un augment del 2 per cent que hauria estat el major creixement des de 2013


Les centrals tèrmiques veuran minvada la seva producció per la disminució de la demanda. (Font: Getty Images)

Xavier López, estudiant de tercer de Periodisme


L'Agència Internacional de l’Energia (AIE) espera que la inversió energètica mundial s’enfonsi al voltant d’un 20 per cent aquest 2020 i ha fet públiques les raons per les quals aquest fet podria tenir greus repercussions per a la seguretat energètica i la transició cap a una energia neta a mesura que l’economia global es recuperi de la pandèmia ."La caiguda històrica en la inversió energètica mundial és profundament preocupant per moltes raons -ha assegurat FatihBirol, director executiu de l'AIE-; llocs de treball perduts i oportunitats econòmiques desaprofitades, així com un subministrament energètic perdut que podríem arribar a necessitar un demà una vegada que es recuperi l'economia".


L’AIE ha previst que els ingressos per els governs i la indústria s’hauran reduït en més de mil milions de dòlars el 2020 a causa de la caiguda de la demanda d’energia. A més, les empreses energètiques mundials han reduït les seves inversions i han emmagatzemat els projectes per tal de poder resoldre en un futur les seves finances, tot com a conseqüència de la crisi causada pel coronavirus.


Finalment, s’espera també que la inversió en petroli i gas baixi gairebé un terç. L’AEI ha mantingut que si la inversió en petroli es manté als nivells del 2020, aquesta comportaria la reducció en el nivell d’oferta global en gairebé nou milions de barrils al dia cap a voltants de 2025.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now