• Laura Hernández Rojas

La família mexicana Amodio es converteix en el primer accionista d’OHL

Actualizado: may 28

La constructora i Caabsa aturen la negociació que tenien sobre una possible fusió


Torre Espacio de Madrid, seu d’OHL. (Creative Commons)


Laia Gairí, estudiant de tercer de Periodisme


Aquesta setmana però es va anunciar que els propietaris de Caabsa volien entrar a OHL. Dijous, el Grup Villar Mir, màxim accionista de l’empresa fins ahir amb un 33,3 per cent, els ha venut un 16 per cent de la seva participació, permetent l’entrada dels germans mexicans com a principals accionistes. A més, aquests ho volen complementar amb una ampliació de capital de la companyia de com a màxim el 20 per cent. El contracte de compravenda d’accions d’OHL que ha portat a terme el Gruo Villar Mir ha estat amb dues societats anomenades Forjar Capital i Solid Rock Capital, propietat dels germans Amodio.

Els nous principals accionste esperen arribar fins a un 25 per cent del capital social de la companyia OHL, abans d’acabar l’any, concretament abans de novembre. Doncs, el grup Villar Mir els hi ofereix l’opció de comprar accions de la companyia “representatives conjuntament de fins a un 9 per cent del seu capital social”, que valdran 1,20 euros l’acció fins al 22 de novembre d’aquest mateix any.

La família mexicana adquireix el 16 per cent per 1,10 euros per acció, és a dir, el doble, ja que el dia anterior l’acció estava per 0,55 euros, després de caure un 3,17 per cent. Amb això, avui els títols d’OHL tenen pujades de gairebé el 57 per cent, fet rellevant, ja que aquest 2020, l’empresa havia perdut la meitat del seu valor. Fins ara, el seu valor a Borsa era fins als 157 milions d’euros, i després de l’arribada dels germans mexicans, puja fins a 79 milions més.

La pandèmia sembla no afectar a la companyia


L’actual crisi del coronavirus crea una certa incertesa a molts sectors de l’economia, l’empresa OHL arran d’aquesta inseguretat per la pandèmia, va demanar un crèdit de 140 milions d’euros que compta amb l’aval de l’Institut de Crèdit Oficial de l’Estat (ICO), provocant un refinançament més gran del deute que l’hi corresponia, i per tant més endeutament.


La companyia de construcció va publicar el passat dimecres els resultats obtinguts de gener a març. En el primer trimestre de l’any OHL ha vist com les vendes baixaven un 4 per cent i registrava unes pèrdues netes de 7,3 milions d’euros entre gener i març, però el seu benefici brut d’explotació ha augmentat un 49,5 fins a arribar als 13,6 milions d’euros.Elaboració pròpia. (Font: OHL)

Amb aquests resultats, l’empresa explica que l’actual crisi no l’ha afectat significativament, gràcies a la diversificació geogràfica que té el grup, no sols a Espanya, sinó als EUA, Llatinoamèrica i República Txeca.

Segons la família mexicana, la seva entrada a la companyia “ajudarà a reactivar la seva capacitat financera i el seu prestigi empresarial, fent de la transparència i integritat valors permanents per desplegar tot el seu potencial al mercat” que porti a l’empresa a tenir “beneficis per enfortir-la i fer-la crèixer”.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now