• Laura Hernández Rojas

La covid-19 no atura l’activitat d’ACS

Actualizado: may 28

L’empresa de construcció i serveis de Florentino Pérez continua amb la seva activitat econòmica, tot i les pèrdues per culpa de la pandèmia


Florentino Pérez durant una reunió de la junta d’accionistes d’ACS. (JM CADENAS)

Daniel Silva, estudiant de tercer de Periodisme


Aquesta ha sigut una setmana moguda per al multimilionari president del Reial Madrid. El dia 14, el diari El Economista publicava una informació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) què exposava que ACS havia experimentat una caiguda dels beneficis durant el primer trimestre de 2020 d’un 28’5 per cent respecte a l’any anterior: el benefici net ha estat de 201 milions d’euros i les pèrdues de 40,4 milions d’euros. Aquest fet és causat pel descens contundent de la circulació a les autopistes per confinament - l’empresa de Pérez gestiona les concessions dels peatges i els serveis de millora de les carreteres de l’Estat Espanyol- i per l'aturada de l'activitat econòmica. La situació s'ha traduït en unes pèrdues de 30 milions d’euros en instruments financers.

Venda de concessions El darrer 29 d’abril l’empresa, a través de la seva concessionària Iridium, va vendre el 74 per cent del capital de sis concessions espanyoles de peatge a l'ombra, fòrmula per la qual la constructora edifica i explota la infraestructura i l'administració paga un cànon per cada vehicle que circula. Aquestes sis concessions, dues d’elles a terres catalanes, comptabilitzen 233 kilòmetres i una inversió de 1.049 milions d’euros. Les concessions són les següents: Eix Diagonal i Reus-Alcover, Autovia del Pirineu (Navarra), Santiago-Birón (Galícia), Autovia dels Pinars (Castella i Lleó) i l’Autovia de La Manxa (Castella-La Manxa).

La venda de les tres quartes parts de les concessions per 950 milions d’euros li han reportat a l’empresa una plusvàlua, el benefici de l’activitat d’un tercer, de 40 milions d’euros. El fons d’inversió britànic Hermes té un termini límit d’explotació entre 2033 i 2042, però la gestió dels peatges segueix sota control d’ACS.

Llatinoamèrica i Amèrica del Nord La màquina capitalista de Florentino Pérez no s’atura. El passat 24 d’abril trascendia la notícia del traspàs del seu negoci fotovoltaic Zero E , com a causa de l’aturada de l’activitat a Espanya. La filial d’energies renovables, establerta a la península Ibèrica, va ser venuda a la companyia energètica portuguesa Galp per a que exploti el seu servei a Llatinoamèrica. L’aventura més enllà de l’Atlàntic no acaba encara. Aquesta setmana Flairton , filial d’ACS a Estats Units i actual actiu més beneficiós per a la companyia, s’ha adjudicat la rehabilitació i millora del paviment de 16 quilòmetres de carrils de la State Route 210 de Los Àngeles. Aquesta concessió de l’estat de Califòrnia suposara uns ingressos de 135 milions de dòlars, uns 125 milions d’euros.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now