• Jaume Lozano

La Comissió Europea activa la Iniciativa d'Inversió per a la Resposta al Coronavirus

Actualizado: abr 9

37 bilions d'euros per pal·liar les conseqüències econòmiques de la pandèmia a la Unió Europea


Guillem Adalid, estudiant de periodisme


La Comissió ha llançat una Iniciativa d'Inversió per a la Resposta al Coronavirus (IIRC), ha entrat en vigor el passat 1 d'abril per mobilitzar la política de cohesió per respondre de manera flexible a les necessitats emergents ràpidament en els sectors més exposats, com ara l'assistència sanitària, les Pimes i els mercats laborals, i ajudar els territoris més afectats.

D'aquest import de 37 mil milions d'euros, al voltant de 8 mil milions procediran del

finançament no utilitzat en 2019 en el marc dels fons estructurals. Amb les noves mesures aprovades, els Estats membres podran destinar els diners no utilitzats a pal·liar l'impacte social de la pandèmia, en lloc de retornar-lo al pressupost de la Unió Europea. Els 29 mil milions d'euros restants procedeixen del desemborsament anticipat de les assignacions corresponents a enguany.Logotip de la Comissió Europea Font: Comissió Europea

Iniciativa Europea d'Inversió en Resposta al Coronavirus Font: Elaboració pròpia


*Gràfic elaborat a partir de les dades publicades a la pàgina oficial de la Comissió Europea (https://ec.europa.eu/regional_policy/en/newsroom/coronavirus-response/)


Així mateix, els Estats membres podran fer ús d'un major grau de flexibilitat en la transferència de recursos entre els diferents programes de la política de cohesió, a fi de reorientar-los cap a on més es necessitin.

A més a mes el Fons de Solidaritat de la UE proporcionarà assistència addicional de fins a 800 milions d'euros als països més afectats per alleujar la càrrega financera de les mesures de resposta immediata.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now