• Maria Giménez Baeza

La campanya de la Renda 2019 s'inicia en plena crisi

Actualizado: abr 30

El Ministeri d’Hisenda manté el calendari però dilata el termini de pagament d’impostos per donar flexibilitat a pimesi autònoms afectats per l’estat d’alarma


Michelle Barrientos, estudiant de tercer de Periodisme


La campanya de la Renda i Patrimoni s’iniciarà en ple confinament mantenint el calendari previst. La Declaració podrà presentar-se des de l’1 d’abril, per internet, i està previst que des del dia 13 d’abril pugui fer-se també de forma presencial, fixant com a data límit el 30 de juny en tots els casos. El Ministeri d’Hisenda ha rebutjat la possibilitat d’ajornar la campanya de la Renda malgrat l’estat d’alarma decretat des del passat 14 de març.

Oficina de la Agencia Tributaria. Font: EFE

Durant el passat exercici, corresponent a l'any 2018 es van presentar més de 20 milions de declaracions, d'entre les quals el 90% es van tramitar via web. Aquest argument també resulta rellevant pel per tal de justificar que es mantingui el calendari previst. La Ministra d'Hisenda, María Jesús Montero ha assegurat que la prioritat és que els contribuents rebin les devolucions com més aviat millor per tal de mitigar els perjudicis econòmics de la crisi actual. Es recolza en les dades de l'exercici de 2018 en què gairebé el 70% de les declaracions van sortir a retornar. Les patronals Foment del Treball o PIMEC, entre altres associacions, han demanat en reiterades ocasions una moratòria fiscal que permeti certa flexibilitat a les pimes.


Segons el BOE en el Real Decret-Llei 7/2020, publicat el passat 12 de març, les pimes i també els autònoms, considerats com els sectors més vulnerables de l'economia es beneficiaran de moratòries i flexibilitzacions en el pagament d'impostos durant sis mesos. Entre aquests impostos hi ha l'IVA, l'IRPF i també l'Impost de Societats. La dilatació del temps en el pagament d'impostos permetrà que les pimes i autònoms que tinguin fins a 30.000 euros pendents en taxes puguin dilatar el pagament d'impostos. Se'n podran beneficiar només aquelles empreses que hagin facturat menys de 6 milions d'euros durant l'any 2019.


Una de les novetats d'aquesta campanya és el límit excloent de l'obligació de declarar que se situa en 14.000 euros per a aquells que tenen més d'un pagador, a diferència de l'exercici de l'any 2018 que es fixava en 12.643. Es manté en 22.000 euros en cas de tenir-ne només un. Aquells que vulguin presentar la seva declaració per via telefònica podran sol·licitar-ho a partir del 5 de maig. Està previst que l'atenció presencial en les oficines de l'Agència Tributària comenci el 13 de maig, prèvia cita que es podrà sol·licitar des del 5 de maig.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now