• Jaume Lozano

L’Estat es prepara per a una emissió de deute de fins a 297.000 milions d’euros

Tresor incrementa el valor anual de venda per fer front al creixement de la despesa pública


Jaume Lozano, estudiant de tercer de Periodisme


El Director del Tresor, Pablo del Ramón-Laca Clausen (GLOBAL CAPITAL)

Les mesures que s'han pres per evitar el desplom de l'economia espanyola tindrà un impacte immediat, per altra banda, als comptes públics. Precisament, preveient que el PIB es disparés en els pròxims mesos, el Tresor ha actualitzat les seves previsions. Les quantitats s'han incrementat en 97 milions d'euros ambdues. Passant, per tant dels 32.000 milions de deute net i els 196.000 milions bruts previstos, fins als 130.000 milions i 294.000 respectivament.


Són quantitats que responen a despeses com la de la prestació d'atur pels ERTE que assoleix els 17.894 milions d'euros. Amb això la Dirección General del Tesoro y Política Financiera, espera estar més preparada per afrontar les noves despeses i prioritza assolir ja un nivell important del programa de finançament d'aquest any. De fet, el dia d'avui, l'Executiu ja hauria complert amb el 55% de l'objectiu d'emissió actual.


El ministeri d'Economia ha detallat també com ha funcionat durant aquest any aquest programa de finançament i com s'ha estructurat. El que es coneix com a Noves Necessites representen el 48% del total d'aquesta emissió mentre que els títols a mig i a llarg termini s'enfilen fins al 55%. Les previsions van precisament també en aquesta línia de distribució. En primer lloc, pel que fa a les Lletres del Tresor, aquestes representaran fins a 111.688 milions d'euros i 185.969 milions d'euros.El finançament del Tresor (en milions d'euros) (ELABORACIÓ PRÒPIA)


Satisfer les necessitats econòmiques


Les previsions econòmiques del mateix govern espanyol fan en pensar en una continuïtat de la despesa pública més enllà de l’estiu. En total, s’espera una caiguda del PIB en un 9,2%, un increment de l’atur en fins al 19% i en el cas del deute públic aquest assoliria el 115,5%. Amb aquestes dades, l’executiu busca reduir la necessitat de finançament a través d’altres recursos com el cas del Espanya rebrà del Segur d’Atur Europeu (SURE) d’altres recursos del Banc Europeu. L’Estat rebrà del SURE 15.000 que serviran per cobrir, una part dels 17.894 milions d’euros que ara mateix sufraga l’Estat amb les prestacions d’atur pels ERTO.


El cost del finançament


Tots els països de la Unió Europea, a través de vies diferents, han hagut d’incrementar la despesa pública. L’emissió de deute públic és ara una mesura que està a sobre de la taula dels diferents estats. En aquest sentit, el govern confia que la despesa només sobre el cost de finançament no creixi d’una manera important entre d’altres perquè segons l’executiu els tipus d’interès s’hauria de disparar. Fins ara, el cost d’emissió ha pujat un 0,3% aquest darrer any, 0,1% més que l’any 2019 (mitjana anual de 2%). Amb això, la demanda d’aquest finançament no s’ha reduït sinó tot el contrari. Una de les claus que fan pensar en positiu al govern de cara al desenvolupament del programa durant el segon semestre de l’any 2020.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now