• Laura Hernández Rojas

Just Eat s’alia amb McDonald’s i segueix augmentant la seva oferta a domicili

Actualizado: may 28

L’empresa de food delivery continua aprofitant la situació de confinament per expandir el seu servei a Espanya


Repartidor de Just Eat recull les comandes a una franquícia de McDonald’s. (Font: El Independiente)

Antonio Salvador, estudiant de tercer de Periodisme


McDonald’s han firmat un acord per incorporar el servei d’entrega de menjar a domicili (McDelivery) als serveis de Just Eat. Amb aquest moviment, la companyia danesa continua amb el seu seguit d’acords amb grans empreses per expandir la seva oferta a Espanya. Burger King i Ikea són algunes de les cadenes de menjar ràpid (entre d’altres coses) que ja formen part del catàleg dels serveis de Just Eat des del mes d’abril.


La situació de confinament ha disparat el consum de les persones mitjançant els serveis de delivery. La quarantena instaurada a territori espanyol des del diumenge 15 de març ha forçat el desenvolupament d’aquells serveis que faciliten tenir el mínim contacte directe amb la resta de la societat. I els serveis a domicili -entrega de paquets, repartiment de supermercats i menjar a domicili, entre d’altres- són una part important dels serveis que s’han pogut aprofitar de l’excepcionalitat de la situació. Segons dades de Just Eat, els restaurants que han seguit operant a domicili han augmentat un 40-50% les seves comandes a través del seu servei. D’aquesta forma, les altes dels restaurants a Just Eat han augmentat un 20%. A més, l’empresa ha simplificat els tràmits que han de seguir els restauradors per incorporar els seus serveis de delivery¸ accelerant el procés de set a només quatre dies.

Una fortalesa en creixement


L’acord arribat amb McDonald’s és el moviment més important al que ha arribat Just Eat a la península ibèrica. El director general de McDonald’s España, John Alves, ha mostrat la seva il·lusió d’impulsar-se en el mercat nacional en aquesta complicada situació: “La capacitat d'adaptar-nos a les necessitats dels nostres consumidors forma part de l'ADN de McDonald's. Volem ampliar la cobertura del nostre servei McDelivery i portar l'experiència McDonald's allà on els nostres clients la sol·licitin”. I així és, doncs la multinacional nord-americana s’aprofitarà dels més de 2 milions d’usuaris que utilitzen la plataforma de food delivery. Per altra banda, Just Eat augmentarà la seva presència geogràfica incorporant els 11.000 restaurants que McDonald’s té desplegats a territori espanyol.


L’estratègia d’associació amb grans empreses va començar el setembre de 2019, quan Just Eat va firmar un acord amb la nèmesi del propi McDonald’s, Burger King. Aquest acord posava a disposició de la companyia de delivery 400 establiments dels més de 700 que té al territori espanyol. I aquest abril, Just Eat va arribar a un acord amb Ikea per distribuir els seus productes alimentaris. Tot i que el menjar no és pas el negoci principal d’aquesta empresa, la companyia sueca ha anat enfortint els seus productes, normalment basats en la gastronomia del seu país d’origen. Seguint aquesta tendència, Just Eat va firmar un acord per distribuir els productes d’Ikea a Madrid, fet que sembla ser una pista del que s’esdevindrà en un futur.Patrik Bergareche i Borja Hernández, responsables de Just Eat i Burger King a España . (Font: Food Retail)

En resum, a més d’un aspecte negatiu, la quarantena també ha suposat una oportunitat per models de negoci basats en el mínim desplaçament. Just Eat ha sabut com gestionar la situació, i a més a més d’aconseguir aprofitar aquesta excepcionalitat, la companyia sembla haver-se procurat una bona posició. La normalitat que coneixem sembla que patirà seriosos canvis d’aquí en endavant i tot tendirà a un distanciament més pronunciat del que estem acostumats. I tot i que el sector del delivery ha gaudit d’un gran auge els últims anys, la recent situació sembla haver donat l’ultima empenta per situar-se en una posició privilegiada els propers anys.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now