• Maria Giménez Baeza

Entitats ofereixen ajuda en ciberseguretat

BBVA i l’ICE han iniciat diferents plans d’ajut per protegir el teixit empresarial espanyol de ciberatacs i fraus en línia per pimes i autònoms

La ciberseguretat, un factor essencial per al desenvolupament de les empreses. (Font: Pixabay)

Per Pol Julià, estudiant de tercer de Periodisme


Les pimes i els autònoms són els sectors més vulnerables davant d’atacs en xarxa. La ciberseguretat, per tant, esdevé un element crucial a l’hora d’afrontar les dificultats que ha suposat la crisi del covid-19 per a aquest sector. Arran d’això, nombroses entitats i corporacions han decidit plantejar ajudes, consells o fins hi tot assegurances per tal d’evitar que aquestes empreses es vegin encara més afectades.


El BBVA ha estat de les primeres entitats bancàries en oferir assegurances per cobrir despeses que puguin ser originades degut incursions fraudulentes que vulnerin la seguretat digital de l’empresa. Aquestes “ciberassegurances” permetran a les empreses afectades poder iniciar processos de recuperació de dades de l’empresa o gestionar problemes derivats de la privacitat, ja sigui de la pròpia empresa o dels seus clients. A més, les assegurances del BBVA protegiran als autònoms i a les pimes que es trobin sota amenaces d’extorsió.


Tenint en compte tots els problemes, en aquest cas econòmics, que han estat patint tant pimes com autònoms des de l’inici de la crisi, l’entitat bancària ha defensat la flexibilitat de la qual disposaran aquestes assegurances. Des de BBVA ja s’han presentat algunes mesures a les quals podran aferrar-se els assegurats, com per exemple l’ajornament en dos mesos de les quotes o la fracció d’aquestes.


Durant el mes de març, els ciberatacs a empreses i autònoms van augmentar en un 70%. La causa és l'increment del teletreball i les comunicacions en línia durant aquestsúltimsmesos. L’Institut per a la competitivitat empresarial de castellà i lleó (ICE), juntament amb altres empreses, ha llençat una plataforma destinada a l’assessorament digital per a pimes i autònoms. La plataforma es focalitza principalment en aconsellar, assessorar i guiar a les empreses per l’entorn digital. El teletreball i la ciberseguretat son els ciments d’aquesta plataforma, i tota mena d’assessorament o ajut i té a veure.


És doncs de vital necessitat, que existeixin opcions que protegeixin al teixit empresarial espanyol, majoritàriament format per pimes i autònoms. Eines com aquestes afavoreixen a no agreujar encara més el panorama econòmic, devastat pel covid-19, en el que es troba Espanya. Caldrà esperar però, per veure si realment les opcions d’ajut i assessorament fins ara plantejats permeten millorar la situació actual.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now