• Maria Giménez Baeza

Els hotels ja reben les primeres reserves per a l’estiu

L’anunci del govern espanyol d’eliminar la quarantena obligatòria a partir de l’1 de juliol ha fet que molts turistes internacionals vulguin venir a Espanya

L’Hotel Verdi de Sabadell ja comença a rebre trucades de turistes internacionals. (Font: Hotel Verdi)

Per Marc Parayre, estudiant de tercer de Periodisme


És un fet que aquest any hi haurà més turisme nacional a Espanya que altres anys. Fins i tot Pedro Sánchez, president del govern espanyol, ha incentivat a la ciutadania a viatjar per dins del país per reactivar l’economia. Tot i això, Espanya no només tindrà turisme nacional, com semblava fa uns dies, sinó que també en rebrà d’internacional. Amb l’escletxa que ha obert el govern espanyol amb l’eliminació de la quarantena de catorze dies pels turistes estrangers a partir de l’1 de juliol, molts turistes internacionals ja estan reservant hotels a Espanya. Es tracta d’una bona notícia, ja que almenys el sector del turisme i el sector hoteler no notaran tant la baixada de turistes.


Clara Mas, recepcionista de l’Hotel Verdi de Sabadell, una pime del sector hoteler, afirma a Hebes Media que ja han tingut les primeres reserves de turistes estrangers. “Des que Pedro Sánchez va confirmar que a partir del dia 1 de juliol els turistes podien venir a Espanya, ja vam començar a rebre trucades” afirma Mas. De fet, l’Hotel Verdi està reprenent a poc a poc la seva activitat habitual, ja que fins al dia 5 de maig havia acollit malalts amb coronavirus provinents de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Així i tot, aquestes reserves segueixen per sota de les de l’estiu passat. Així mateix, les pimes de l’Hostaleria s’afermen com un dels sectors amb més penetració de les eines TIC i l’e-commerce, segons el quart informe Epyme del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Aquest fet ha ajudat, segons Mas, a arribar a més públic turístic internacional.


A continuació es pot veure un gràfic que especifica el nombre de persones que van allotjar-se dins del sector hoteler a Espanya a l’abril entre els anys 2017 i 2019, i també les que s’han allotjat en aquest mateix mes el 2020, tenint en compte la influència de la covid-19. La tendència d’allotjament anava a l’alça cada any, però s’ha vist clarament afectada aquest any.


Gràfic sobre el nombre de viatgers allotjats en hotels espanyols a l’abril entre els anys 2017 i 2020 / Font: Institut Nacional d’Estadística. (Font: Elaboració pròpia)

RESERVES DE TURISME DE SOL I PLATJA


L’augment de la reserva d’hotels també prové de la possibilitat de banyar-se a les platges amb aforament limitat, a partir de la fase 3, que es calcula que serà a partir del 8 de juny, en algunes zones del país espanyol. Cal recordar que Espanya és un destí majoritàriament de sol i platja, i que per tant, depèn molt d’aquesta circumstància. De fet, segons un estudi del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) és “molt poc probable” infectar-se de coronavirus per estar en contacte amb l’aigua salada de les platges. Això ha fet que molts turistes, també internacionals, perdin la por d’anar a aquest tipus de destinacions.

A continuació podem veure un gràfic de l’evolució de l’arribada de turistes estrangers el març entre els anys 2017 i 2020 a Espanya. Malgrat que en el 2020 siguin dades encara provisionals, es pot veure la gran disminució de turistes internacionals el mes de març, arran del confinament per la crisi del coronavirus.


Gràfic sobre l’arribada de turistes internacionals a Espanya el mes de març entre el 2017 i el 2020 / Font: Institut Nacional d’Estadística. (Font: Elaboració pròpia)

8 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now