• Maria Giménez Baeza

Els floristes busquen alternatives per Sant Jordi

Actualizado: abr 30

El gremi pateix una situació molt crítica arran de la pandèmia i proposen vendre roses a domicili


Bruna Cases, estudiant de tercer de Periodisme


La crisi del covid-19 està afectant principalment a les Petites i Mitjanes Empreses (PIMEC). Gairebé un 62% preveuen una reducció i anul·lació de reserves important. Segons ha anunciat la Patronal de les Pimec les pèrdues econòmiques ja arriben a 10.000 milions d’euros.

Roses preparades per ser entregades a domicili. Font: ACN

Davant aquesta situació d'incertesa i ja amb moltes pèrdues acumulades d’ençà que l’estat espanyol va decretar l’estat d’alarma el 14 de març, el gremi de floristes, amb la vista posada a la diada de Sant Jordi (les vendes durant aquest període representen el 30% dels ingressos anuals) i amb l’intent d’aconseguir mantenir un mínim de vendes durant la crisi del coronavirus, ha impulsat algunes propostes per fer arribar les flors a les llars.


Els floristes estan treballant en unes condicions molt difícils, molts han hagut de fer Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i han perdut gran part de les comandes per la impossibilitat de materialitzar les vendes.


El gremi de floristes ha presentat #RosadeSantJordiacasa, una iniciativa d’entrega de roses a domicili. Més de 200 floristes d’arreu de Catalunya participen en la campanya.

La campanya s’ha rebut molt positivament i les comandes han superat les expectatives establertes inicialment. Tot i que es creu que no s’arribarà a la xifra de vendes de l’any passat, es creu que s’aconseguiran vendre al voltant de 300.000 roses, un 5% del que es ven cada any. La iniciativa però ha requerit extremar les precaucions a l’hora de manipular les flors i garantir la salut i la seguretat dels treballadors, transportistes i clients.


Altres floristes han apostat per propostes diferents com, la rosa solidària. Davant la dificultat de fer arribar les roses als domicilis, s’ha optat per una rosa virtual i solidària. La rosa solidària és una iniciativa per recaptar fons per lluitar contra les situacions de vulnerabilitat que, amb la crisi s’han accentuat.


Un altre gremi també molt afectat per la crisi del covid-19, tot i que no ha aconseguit tantes vendes, és el gremi de llibreters.


Paradeta de llibres a sant Jordi del 2019. Font: ACN (Mar Vila)

Sant Jordi representa un gran volum d’ingressos i la baixada de vendes d’aquest any pot fer trontollar el sector.


El gremi també s’han impulsat mesures per fer front a la crisi com, les comandes online, o les comandes ajornades, tot i que no han quallat suficient i l’índex de vendes ha sigut baix. Tot i això tenen l’esperança de poder remuntar aquesta baixada d’ingressos el 23 de juliol, data establerta per celebrar el dia del llibre i la rosa.


Aquesta proposta sembla que podria mantenir el sector mínimament actiu, però encara no s’han concretat els detalls i falta saber quin format tindrà per poder garantir la salut de tothom.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now