• Laura Hernández Rojas

Els Estats Units vol protegir la seva economia pagant més a la gent que es troba a l’atur

Milions de treballadors acomiadats per culpa del coronavirus a Estats Units podrien arribar a guanyar més diners durant els pròxims mesos del que haurien rebut si encara haguessin estat treballant


Els llocs de treball buits i milions de llocs de treball perduts enfonsen l’economia. Font: Dreamstime

XAVIER LÓPEZ DENGRA, estudiant de Tercer de Periodisme


Un estudi realitzat pe RBC Capital Markets indica que fins a un 70% de les persones sense feina per la paralització empresarial possiblement guanyin més diners durant aquests moments com a conseqüència de l’augment dels governs en les prestacions.

El pla de rescat federal de 2,2 bilions de dòlars recentment aprovat augmenta temporalment l'atur setmanal en 600 dòlars setmanals

Arran d’aquesta situació, existeix la por de que els ciutadans nord-americans prefereixin quedar-se sense feina per tal d’aprofitar-se de la situació. Malgrat aquesta suposició, els economistes del Royal Bank of Canada, Tom Porcelli i Jacob Oubina, van assegurar que dubten sobre el fet que molts empleats voldrien quedar-se a l’atur.

En la majoria dels casos, aquestes prestacions addicionals d’atur no serien prou altes per induir a la gent a no buscar feina. La majoria dels treballadors preferirien tornar als seus llocs de treball antics per tal de mantenir la seguretat de tenir un sou constant.

Així mateix, el gran augment de les prestacions sense feina podria provocar que els ingressos dels Estats Units dels salaris augmentin realment en els propers mesos, en lloc de caure bruscament com solen fer-ho en una recessió.

Els ciutadans rebran xecs directes del govern a l’abril que podrien sumar diversos milers de dòlars (1.200 màxim per adult, 500 dòlars per nen).

El que també ajudarà a acumular ingressos i salaris és un pot de diners de 350 milions de dòlars destinat per Washington per ajudar a les petites empreses a pagar les nòmines i altres despeses mentre tanquin els seus negocis. El govern està disposat a ajudar a cobrir els salaris d’aquests treballadors fins al 30 de juny segons la llei vigent.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now