• Jaume Lozano

“El més probable és que no m’ho pugui permetre”

Actualizado: abr 22

Aina Pascual, estudiant de periodisme i monitora a una escola de primària, lamenta que els seus plans de futur quedin estancats per la manca d’ingressos


Carla Stavraky, estudiant de tercer de Periodisme


Aina Pascual, en un parc de Terrassa, fa un any (un familiar)

L’àmbit de l’educació ha estat i continua sent un dels més afectats per la crisi del coronavirus. Amb l’activació de l’Estat d’alarma a Espanya i el consegüent confinament en el qual ens trobem, molts treballs abans remunerats i necessaris han desaparegut. Els nens i joves han hagut d’aparcar moltes activitats extraescolars i, per tant, les activitats relacionades amb el món del lleure o la seva supervisió s’han vist clarament atacades.

Així ho explica l’Aina Pascual, una estudiant de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona que compagina els seus estudis amb el treball. Des de fa un any, de dilluns a divendres anava a treballar al Crol Escola de Natació de Terrassa, on treballava com a monitora. “Anava a buscar a nens de primària a l’escola, els acompanyava a natació i els ajudava a canviar-se” detalla.

Tanmateix, el dia 13 de març, l’escola va tancar amb la declaració de l’Estat d’alarma per part del Govern. Abans li van comunicar que era el seu últim dia de feina i va rebre el seu salari d’acord amb les hores treballades aquells 13 dies. Encara que no hi ha “conseqüències greus” per no poder cobrar aquest més, ja que no consumeix i roman sota la tutela dels seus pares, hi ha despeses a les que ja no podrà fer front.

Una exemple directe és l’Erasmus, la famosa beca que permet als estudiants universitaris cursar durant un període de temps els seus estudis a una universitat estrangera. “La gran part dels meus ingressos anaven destinats a pagar-me l’Erasmus el curs que ve, però el més probable és que no em pugui permetre anar-hi”.


Igual que per a molts joves en aquestes edats, els treballs a mitja jornada són essencials per la seva maduresa i suposen un pas més per la tan esperada independència i emancipació, a part d’alleugerar la càrrega monetària als pares. És per això, que tan bon punt el confinament s’aixequi, espera aconseguir trobar feina i estalviar.


Ara per ara, restem a l’espera que el Govern espanyol afluixi les mesures restrictives del confinament i avaluï les possibilitats de que els alumnes d’infantil, primària, secundària i batxillerat tornin a les escoles i guarderies. Una mesura que França ja ha previst i espera que retornin a les aules a mitjans de maig.


L’última notícia sobre el tema, però, ha sigut el pronunciament de la ministra d’educació, Isabel Celáa, que va anunciar el passat dimecres l’aprovat general pels alumnes.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now