• Maria Giménez Baeza

Els crèdits ICO per a empreses arriben a 300.000

El 98% de les operacions han estat amb pimes i autònoms, mentre que Madrid, Catalunya i Andalusia són les regions que més fons hanrebut

La vicepresidenta tercera, Nadia Calviño, en roda de premsa. Font: EFE

Ignasi López, estudiant de tercer de Periodisme


Nadia Calviño, vicepresidenta tercera d'Afers Econòmics i Transformació Digital, ha afirmat en roda premsa que fins aquest dimecres s'han registrat un total de 300.000 operacions entre els tres trams aprovats de la línia d'avals públics de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). La quantitat invertida ha estat de gairebé 40.000 milions d’euros de finançament, mentre que en un 98% dels casos les operacions han estat amb pimes i autònoms, que fins al moment s’han beneficiat d’un import total de 20.873.000 d'euros.


Calviño ha explicat que dels 64.500 milions aprovats en els tres trams de la línia d'avals, 40.000 milions estan reservats per crèdits destinats a pimes i autònoms i els altres 20.000 milions per a crèdits a grans empreses. Així mateix, ha subratllat que en les condicions de sol·licitud dels avals es contempla que aquests fons no podran anar destinats a empreses amb seu a paradisos fiscals ni tampoc es podran utilitzar per repartir dividends, sinó únicament per fer front a necessitats de liquiditat.


Catalunya, amb un total de 52.463 operacions; Andalusia, amb 46.000 crèdits; i la Comunitat de Madrid, amb 37.570, són les que major percentatge d'import total d'aval sol·licitat concentren, encara que la vicepresidenta tercera ha apuntat que en totes les comunitats autònomes s'han registrat i tramitat un número considerable d’aquestes operacions amb fons públics de l’ICO.


Pel que fa als sectors beneficiats, l'oci i la cultura, amb 6.102 milions d'euros a través de 58.422 crèdits, són els que més pes tenen tant en el nombre d’operacions com en quantitats econòmiques avalades, encara que també destaca la intensitat en l'ús d'aquesta línia per part dels sectors de la construcció, les infraestructures, el comerç minorista i majorista, i els serveis empresarials, professionals i administratius.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now