• Laura Hernández Rojas

El Pirineu es posiciona com a destinació turística per a l'estiu

Actualizado: may 28

Catalunya i Andorra centren els seus esforços en incentivar el turisme de proximitat en les zones de muntanya


Parc Natural Vall de Madriu-Perafita. (visitandorra.com)

Jordi Tomàs, estudiant de tercer de Periodisme


La covid-19 limitarà molt els moviments de persones aquest estiu. Tot i que la Unió Europea prepara un protocol de seguretat per evitar les quarantenes de visitants d’altres països, es preveu que la incertesa i inseguretat comportin una disminució molt important del turisme exterior. Amb aquests pretext, les destinacions turístiques del Pirineu s’estan posant en marxa per captar turistes i reactivar l’economia de la zona, fortament depenent d’aquesta activitat.


A La Cerdanya s’ha iniciat la campanya “Welcome Summer Cerdanya 2020”, una iniciativa de 100 empreses de la comarca que pretén assumir el cost del peatge del Túnel del Cadí (12,09€) durant els dies 6 i 7 de juny per fomentar l’arribada de visitants. Si el país es trobés en una situació de la desescalada insuficient, la mesura es traslladaria als dies 27 i 28 del mateix mes.


Cartell de la campanya "WELCOME SUMMER CERDANYA 2020". (Ajuntament de Puigcerdà)

Andorra es postula com a destinació segura de cara a l’estiu


D’altra banda, Andorra ha començat els contactes amb Espanya i França per incloure-la com a destinació domèstica de turisme. Entre d’altres avantatges, s’ampliaria la mobilitat amb aquest país. Cal recordar que Andorra és un dels països més avançats en relació a la pandèmia, ja que ha realitzat tests a gran part de la població. Per tant, Andorra es postula com a destinació segura de cara a l’estiu.


Les estacions d’esquí del Principat han fet balanç de la temporada d’hivern, que de no haver patit la COVID-19, haguessin assolit xifres rècord. L’estació de Grandvalira va tancar un mes abans del previst, però tot i així va superar la xifra del milió i mig de forfaits venuts. L’estació de Vallnord-Pal-Arinsal també anava a bon ritme. El complex hivernal ha generat un 15% menys del volum de negoci previst, però es considera una bona temporada amb les condicions actuals.


Els hotels es preparen per la reobertura

Amb tot, la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran ha entrat a la fase 1 del desconfinament el passat dia 11 de maig. El sector hoteler, tot i que lentament, comença a obrir les seves portes seguint les estrictes mesures de seguretat i amb una clientela que, ara per ara, només pot provenir de la mateixa regió.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now