• Laura Hernández Rojas

El món del ciclisme s’uneix per guanyar l’etapa contra el coronavirus

Actualizado: abr 6

Alguns equips i marques s’han reconvertit per contribuir a la lluita contra la Covid-19


Final de l’ultima etapa del Tour de France 2019 (SVELO)

Jordi Tomàs, estudiant de tercer de Periodisme


El primer esdeveniment esportiu mundial afectat per la crisi sanitària del coronavirus va ser el Tour UAE, que es disputava entre el 23 i el 27 de febrer, on quatre ciclistes i una dotzena de membres d’alguns equips van contraure el virus. La prova va acabar dos dies abans del previst.

En un primer moment, el desconcert dins els corredors i equips va ser molt gran, però més tard es va entendre la importància dels fets.

Uns dies més tard es va celebrar la París Niça, una prova de renom mundial que va haver d’adoptar algunes restriccions en les aglomeracions de públic a les arribades i sortides de les etapes.


Cicilistes durant una etapa del UAE Tour (Cor Vos Agency)

Més rotunda és la que s’ha plantejat el Tour de France per aquesta edició. Aquests dies s’ha parlat de la possibilitat que la prova més important del calendari és corres sense públic. Molts corredors, entre ells Julian Alaphilippe o Geraint Thomas, han declarat que un Tour no es pot disputar sense públic. Finalment l’organització ha rectificat i Christian Prudhomme, directordel Tour, ha confirmat què no es contempla córrer sense aficionats.

La Unió Ciclista Internacional ha suspès totes les proves del calendari almenys fins al primer dia de juny. Així doncs sembla que l’activitat ciclista estarà adormida durant uns quants mesos

De tota manera, moltes empreses relacionades amb el món del ciclisme estan contribuint a resoldre aquesta crisi. La multinacional petroquímica INEOS, patrocinadora de l’equip amb més pressupost, ha anunciat que crearà dues plantes destinades a la producció de gel desinfectant i que el distribuirà de forma gratuïta als hospitals britànics.

Movistar ha anunciat l’ampliació de l’oferta televisiva d’entreteniment i de dades durant aquest període sense cap cost addicional, per facilitar aquests dies als més petits i als adults que hagin de realitzar teletreball.

L’empresa d’ulleres 100% ha anunciat que donarà 250 ulleres de protecció als sanitaris de la Vall d’Hebron de Barcelona. La mateixa empresa ja ha subministrat més de deu mil unitats als centres hospitalaris dels Estats Units.

Santini i Inverse, productores de peces de roba especialitzades en ciclisme, adaptaran les seves línies per confeccionar mascaretes i bates pels professionals de la sanitat.

Tot plegat són algunes de les iniciatives que s’han pres per intentar que la crisi es resolgui el més ràpid possible. Mentrestant però, alguns equips del sector com Astana, Lotto Soudal o Burgos BH ja han hagut de retallar els salaris dels corredors.

El món ciclista espera la tornada a la normalitat per poder celebrar les tres rondes principals amb la màxima normalitat possible.


HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now