• Maria Giménez Baeza

El Govern gastarà 730 milions en mesures tributàries

Actualizado: abr 30

Gestha estima que la inversió pública per a pimes i autònoms per fer front a la crisi del covid-19 beneficiarà uns 3 milions d’empresaris i treballadors

Carlos Cruzado, president de Gestha. Font: nuevatribuna.es

Ignasi López, estudiant de tercer de Periodisme


Després que el Consell de Ministres hagi aprovat un nou pla econòmic en la lluita contra la crisi del covid-19, Gestha, el sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda, ha publicat un informe on pronostica l’impacte econòmic de les mesures promulgades pel Govern central per ajudar les pimes i els autònoms durant la crisi sanitària.


En concret, des del sindicat calculen que la modificació del pagament fraccionat de l'impost de societats per a les petites i mitjanes empreses que s'hagin vist afectades pel confinament afectarà més de 1,5 milions d'aquestes companyies i tindrà un cost per a les arques públiques superior als 260 milions d'euros. Així mateix, els tècnics estimen que el canvi aprovat al voltant del pagament fraccionat dels autònoms per descomptar el període durant el qual no hagin pogut realitzar la seva activitat beneficiarà més de 1,3 milions de persones i tindrà un cost proper als 470 milions d'euros pels fons públics.


D'altra banda, els tècnics reclamen que els autònoms en règim de mòduls tributin en estimació directa simplificada, sobretot en aquest moment excepcional per evitar l’enfonsament d'aquells petits empresaris afectats pel tancament dels seus negocis. No obstant això, Gestha considera que un nombre molt reduït d'aquests empresaris utilitzaran aquesta mesura, ja que el mòdul de renda i d'IVA simplificat els aportaria una escassa quantia anual pel que fa als beneficis.


Finalment, els tècnics opinen que la supressió de l'IVA aplicable al subministrament de material sanitari de productes nacionals a entitats públiques sense ànim de lucre i centres hospitalaris es tracta d'una mesura tècnica obligada per reforçar el sistema en plena pandèmia. En aquesta línia, demanen que s'intensifiquin els controls perquè aquells productes que es venguin al públic se sotmetin a l'IVA corresponent i no provoquin una indeguda disminució en els ingressos tributaris generals.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now