• Maria Giménez Baeza

El Govern ajorna el pagament a pimes i autònoms

Actualizado: abr 30

El Govern de Pedro Sánchez ha augmentat les ajudes per a pimes i autònoms permetent ajornar les quotes socials fins d'aquí a sis mesos.

Compareixença del Govern desprès del consell de ministres Font: Agencia EFE

Pol Julià, estudiant de tercer de Periodisme


La Ministra d'economia i empresa, Nadia Calviño, ha presentat la moratòria aprovada pel Govern en el consell de ministres, i ha explicat com seran les noves ajudes destinades a pal·liar els efectes econòmics del covid-19 en les pimes i els autònoms. Les noves mesures permetran a aquells qui puguin acollir-s'hi, ajornar el pagament de quotes socials fins, de moment, a un total de 6 mesos.


Amb aquestes noves mesures el Govern modifica i amplia els plans d'ajudes per a pimes i autònoms establerts en el BOE a causa de l'estat d'excepcionalitat en el que es troba el país per culpa del gran impacte en l'economia que ha suposat l'expansió del covid-19 arreu del món.


El govern preveu que aquells qui s'acullin a les mesures per a optar a la moratòria de les quotes podran disposar de sis mesos per a abonar la quantitat que els pertoqui. Segons ha declarat el vicepresident del govern, Pablo Iglesias, aquesta moratòria tindrà un caràcter retroactiu des del 14 de març així doncs, a cap empresa ni autònom se li podrà reclamar el pagament d'aquestes quotes si són posteriors a aquesta data.

Una altra mesura aprovada al consell de ministres ha estat el BOE Social, que permetrà a les empreses i autònoms deixar de pagar les factures de gas i llum, i abonar la quantitat determinada d'aquí a 6 mesos. A més, les empreses i autònoms tindran la capacitat de modificar les tarifes contractades amb les companyies elèctriques de manera gratuïta. També podran acollir-se a aquest BOE les persones que hagin estat acomiadades dels seus llocs de treball durant aquests dies.

Tot i l’aplicació d’aquestes mesures, no es descarta que a mesura que avanci “l’estat d’excepció” en el que ens trobem es puguin aplicar-ne de noves o es modifiquin, ja que es tracten d’unes mesures complexes que de ben segur no tindran la mateixa acollida per a totes les persones afectades. Caldrà esperar doncs, a veure com avança la situació al país per valorar les mesures establertes per part del Govern.

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now