• Laura Hernández Rojas

El coronavirus dispara l’ús de la banca digital a Espanya

Actualizado: may 29

Les entitats financeres busquen a les apps un revulsiu per fer front als efectes de la crisi sanitària


CaixaBank ha registrat un increment d'usuaris de banca digital del 60 per cent. (Valenciaplaza.com)

Antonio Salvador, estudiant de Tercer de Periodisme


El sector bancari espanyol ha presenciat durant aquests dies un notable creixement de la utilització de la banca digital. El confinament i el distanciament social han provocat una proliferació dels serveis a distància i la banca ha aconseguit, gràcies a Internet, sobreviure a aquestes condicions imposades per la pandèmia del coronavirus. Les entitats, preocupades per unes greus conseqüències davant les quals ja es preparen, gaudeixen de la bona notícia reforçant els seus serveis i, fins i tot, aconseguint crear ocupació.


Les dades del creixement en la utilització d’apps per a fer ús dels serveis bancaris augmenten, segons informen les mateixes entitats financeres, d’un 60 per cent fins a un 100 per cent, arribant en alguns casos a increments del 200 per cent. Una de les empreses que més ha aprofitat aquesta tendència és el Banco Santander, amb un registre de 300.000 nous usuaris, segons dades de l'entitat, un 15 per cent dels quals corresponen a clients de més de setanta anys. L’imperi Botín ha reforçat els seus serveis de "call centers" amb cinc-cents nous operadors/es. Aquesta allau de nous usuaris digitals, juntament amb els 4,86 milions de clients que han trobat resposta als serveis digitals (apps i web), representa un augment que el mateix Santander titlla “d’impensable” dos mesos enrere.


Aquest increment es replica a bona part de les entitats financeres a Espanya. CaixaBank, el banc amb la quota més gran de clients digitals a tot el territori espanyol (amb un 32,1 per cent, segons dades de Comscore), va gaudir d’un increment d'usuaris dels seus serveis digitals d’un 60 per cent entre el 16 de març i el 21 d’abril. Actualment, les seves transaccions online han crescut un 47 per cent, representant un 50 per cent del total. L’1 d’abril es van registrar 8,5 milions d’entrades a CaixaBankNow, el seu software tant per mòbils com per ordinadors. Segons la mateixa entitat, un “rècord absolut a la història de CaixaBank.


Bankia també ha registrat des de l’inici del confinament 60.000 nous usuaris, pel que categoritzen que el 55 per cent dels seus clients són ja eminentment digitals. El Banc Sabadell, per la seva part, ha informat d’un trasllat de 900 treballadors d’altres seccions cap al servei d’operadors/es de l’apartat digital.


Percentatge d’usuaris de banca electrònica via dispositius mòbils i ordinador. (Dades: comScore MP, març de 2020. Cinco Dias)

Un ecosistema procliu a la digitalització de la banca

Les entitats financeres s'hi sumen a l’esclat dels serveis a distància per la crisi sanitària, on bé podem trobar l’enviament a domicili (empreses com Amazon, juntament amb les mateixes empreses de transport com Seur o DHL), el menjar a domicili (JustEat, per exemple), les empreses de serveis de compra, recollida i enviament de productes (com Glovo) o les grans superfícies de supermercats amb repartiment a domicili. Amb la proliferació i desenvolupament de la digitalització dels serveis bancaris dels últims anys, la banca ha pogut gaudir ara d’aquest notable creixement a causa de la comoditat davant les polítiques de distanciament. Una situació que, deu anys enrere, hauria ferit de mort tant al sector com als clients dels bancs.


Segons el Global Mobile Consumer Survey elaborat per Deloitte el 2017, la penetració dels dispositius de telefonia mòbil era d’un 92 per cent, per damunt de la mitjana europea. Actualment, altres estudis parlen d’un 96 per cent de ciutadans amb mòbil personal. Aquest increment es dóna també en els ordinadors portàtils, amb un 81 per cent, i les tablets grans, amb un 40 per cent. Pel que fa a la utilització dels dispositius, el 94 per cent i el 66 per cent dels espanyols diuen haver utilitzat el telèfon mòbil i l’ordinador portàtil les últimes 24 hores.


A més, l’últim índex DESI elaborat per la Comissió Europea (que analitza l’estat de les polítiques digitals impulsades des d’Europa, a cada país) afirma que, tot i que el consum d’Espanya dels serveis bancaris encara s’arrela a l’apartat analògic, la banca digital es troba en alça des dels últims quatre anys. Els nivells encara no s’apropen als de, per exemple, Finlàndia (líder indiscutible al DESI). Els números d’ús de serveis d’Internet (premsa, banca o venda en línia, per exemple) no superen la mitjana europea, ja que encara es troben en desenvolupament a les polítiques espanyoles.


* Actius de CaixaBank, sense entitats associades. Rànking per actius a Espanya, en milions d’euros. (Font: Entitats bancàries. Expansión)

Una eina per reduir costos

Encara que la nova dada pugui resultar molt positiva per les entitats financeres i per la tendència espanyola a la digitalització de la banca, es tem que aquest sector funcioni com a palanca per afrontar la previsible reducció d’ingressos.


A diferència que a la crisi econòmica del 2008, les entitats financeres jugaran un paper més positiu a la nova situació d’incertesa a causa de la pandèmia global. La banca es comença a veure com a part de la solució, podent garantir l’accés de les famílies i empreses al crèdit donat l’estat de bonança en què s’han trobat just a l’inici de l’estat d’alarma.


Els darrers indicadors situen deu bancs espanyols amb actius per sobre dels 40 mil milions d'euros. Al capdavant, i a molta distància, figuren el BBVA (365.374 milions d'actius); CaixaBank, que frega els registres del banc presidit per Carlos Torres amb 355.416 milions; i el Santander, que amb 323.102 milions comparteix lideratge amb els anteriors.


Tot i aquest rol com a creditors, la banca haurà de seguir fent front als reptes de ser rentable i a la vegada més eficient. I la reducció de costos serà, de ben segur, la principal eina per garantir aquesta eficiència.


El tancament d’oficines i sucursals ha sigut des de la crisi del 2008 la tònica a les entitats bancàries: el sector ha retallat unes 20.000 oficines i uns 90.000 llocs de treball des de l'inici de la crisi de 2008 i ja treballa amb una xarxa física i un nombre de treballadors molt menor que abans d’aquella crisi. L’impacte de la pandèmia encara és imprevisible, tot i que es preveu un increment de la morositat just després de la crisi del coronavirus. Està per veure si aquesta crisi s’estén i provoca danys de soca arrel com el 2008, danys que avui dia encara no s’han aconseguit revertir del tot (per exemple, al sector de les hipoteques, que van desencadenar en milers de desnonaments). D’aquesta forma es preveu que l’exponencial augment de la banca digital sigui una nova eina per garantir l’enriquiment de la banca.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now