• Maria Giménez Baeza

El Govern decreta noves ajudes per les pimes

Actualizado: abr 30

Les mesures econòmiques per afrontar les conseqüències del covid-19, publicades al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el divuit de març, ja estan en marxa


Adrià León, estudiant de tercer de Periodisme


Arriben noves mesures des del Govern per intentar minimitzar els danys que acabarà ocasionant el coronavirus. Després de gairebé dues setmanes de quarantena i amb gran part del camí encara per recórrer, el Govern espanyol comença a preparar ajudes per superar la crisi que comportarà la pandèmia. Amb l'estat d'alarma com a eix central, l'executiu es veu obligat a donar una passa endavant per intentar minimitzar els danys que estan rebent -i que rebran- tant petites com mitjanes empreses.

Font: Plataforma PYME (Ministerio de Industria y Comercio)

Segons explica el Govern en l'últim comunicat oficial del BOE, seran mesures de liquiditat i de reducció de costos els principals canvis que veurem en el món empresarial, sobretot, pel que fa a autònoms i petites o mitjanes empreses. També s'introdueix el Plan Acelera PIME, creat amb l'objectiu d'aconseguir una digitalització empresarial que permeti a les entitats més petites treballar des de casa. Això sí, sempre que sigui viable pel que fa a l'organització interna de l'empresa i a les tècniques de substitució que ha d'adoptar. GARANTIA DE LIQUIDITAT Per assegurar la sostenibilitat econòmica de les pimes, el Ministeri d'Assumptes Econòmics i de Transformació Digital, ha aprovat una línia d'avals per la cobertura del finançament que s'atorgarà a partir d'ara per empreses i autònoms. Per facilitar el manteniment de la feina i de l'empresa, el Ministeri podrà concedir avals de fins a 100.000 milions d'euros.

D'altra banda, també s'augmenten els límits d'endeutament nets de l'ICO, amb l'objectiu de fer créixer els imports de les línies ICO. Per aconseguir-ho, s'amplia en 10.000 milions d'euros el límit d'endeutament previst per a l'Institut de Crèdit Oficial a la Llei de Pressupostos de l'Estat. Aquesta mesura hauria de facilitar una liquiditat extra a les empreses, majoritàriament, petites i mitjanes.

Font: Flickr.com

REDUCCIÓ DE COSTOS El Govern autoritza -de forma extraordinària i amb una durada màxima de sis mesos- la creació de línies de cobertura asseguradores de fins a 2.000 milions d'euros amb càrrec al Fons de Reserva. Això permetrà les pimes -principals beneficiàries de la mesura- reduir considerablement els seus costos tal com indica l'Annex del Reglament UE 651/2014. A més a més, s'utilitzaran mecanismes àgils per analitzar el risc, la informació i la solvència de totes les operacions i, per assegurar-se que no facin fallida, les línies s'introduiran en dos trams de 1.000 milions d'euros, ja que, en el cas que el primer no s'hagi executat de forma satisfactòria, no s'efectuarà el segon. Queda clar, doncs, que el Govern treballa a contracorrent i de forma extraordinària per seguir fent costat al món empresarial més delicat, el de les pimes.

25 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now