• Paula Lopez Garcia

El 50% de les discoteques a Espanya preveuen tancar quan acabi l’estat d’alarma

La facturació global del exercici seria un 80% menys que al 2019


Multitud en la discoteca Pacha. (Pinterest)

ALINA BOUSSIF, estudiant de tercer de Periodisme

El sector de l’oci nocturn a Espanya preveu el tancament de la meitat de les discoteques si no es prenen mesures “urgents i eficaces”, tal com ho denuncia Spain Nightlife. La patronal exigeix a les diferents administracions que adoptin mesures econòmiques, fiscals i laborals, ja que les mesures proposades fins ara han sigut “totalment insuficients”.


Aquest sector proporciona 300.000 llocs de treball al país, per això, si l’activitat turística no retorna a la normalitat durant l’estiu i no s’apliquen mesures de rescat urgents, la facturació global de l’exercici decreixeria fins a un 80% menys que l’any passat. I això significaria que la meitat dels treballadors del sector es quedarien a l’atur. Justament, aquest 22 d’abril es preveia celebrar el Tercer Congrés Nacional d’Oci Nocturn a Tenerife, que s’ha cancel·lat per la crisi del coronavirus.


El president de Spain Nightlife i portaveu d’Oci d’Eivissa, José Luis Benítez, declara que “si les empreses poden aguantar aquest període d’inactivitat, els treballadors podran seguir treballant. En cas contrari, si les empreses es veuen obligades al tancament definitiu, aquests milers de llocs de treball es destruiran. En qualsevol cas, volem deixar clar que la nostra prioritat és la protecció de la salut dels nostres treballadors i clients”.


Per aquest motiu, Spain Nightlife ha remès un comunicat a la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, per explicar-li la situació a la qual s’estan enfrontant i sol·licitar la suspensió de les obligacions del pagament de cotitzacions a la Seguretat Social i de tota mena de tributs, siguin estatals, regionals o municipals, per un terme de sis mesos. En el mateix comunicat aclareixen que aquestes mesures d’ajornament tampoc són suficients per enfrontar aquesta situació “perquè els empresaris, com que no poden treballar, no podran assumir aquestes obligacions ni ara ni més endavant”.


Entre les mesures més importants que s’exigeixen, també es reclama la suspensió de les obligacions del pagament del lloguer per sis mesos, ja que la rebaixa al 50% que es va aprovar al Consell de Ministres és difícil de sostenir. A més, es demana decretar urgentment una moratòria al pagament d’hipoteques i préstecs personals perquè això està penalitzant durament la tresoreria de les empreses i creuen que s’han d’acordar que els ERTOs s’allarguin fins que el sector recuperi la normalitat o que es puguin transformar en un ERTOs ETOP en cas de necessitat.


Diversos empresaris del sector han optat per abandonar els seus negocis i renunciar als seus contractes o traspassar els seus locals

La mateixa patronal denuncia que diversos empresaris del sector han optat per abandonar els seus negocis i renunciar als seus contractes o traspassar els seus locals. Cal tenir en compte que a Espanya, més del 90% d’aquests locals s’exploten en règims de lloguer. El president del Cercle d’Empresaris d’Oci Nocturn de Madrid (CEONM) i vicepresident de Spain Nightlife, Tito Pajares, afirma que “això és fruit de la desesperació a la qual s’han abocat els empresaris davant la falta d’ajudes reals per part de les administracions”.


Una altra mesura que ha sol·licitat Spain Nightlife al Ministeri de Transició Ecològica és l’abstenció del pagament del cànon d’ocupació del domini públic marítimo-terrestre, sobretot, per a les activitats de terrassa a platges i beach-clubs.


Spain Nightlife recorda que dóna suport al distintiu sanitari organitzat per l’Associació Internacional d’Oci Nocturn amb l’objectiu de recuperar la confiança dels seus clients un cop puguin reprendre l’activitat. Aquest certificat internacional assegura que els locals es nebulitzin químicament de forma periòdica amb acció Bactericida, acció Fungicida, acció Microbacterialitzada, acció Levaduricida i acció Virucida, que es formi al personal i s’emetin recomanacions pels clients als quals se’ls exigirà la presa de la temperatura mitjançant càmeres tèrmiques.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now