• Laura Hernández Rojas

Easyjet acomiadarà el 30 per cent de la seva plantilla

Actualizado: may 29

Els efectes colaterals de la covid també afecten les aerolínies


Easyjet té una plantilla de 15 mil persones: 4 mil pilots, 8.500 tripulants i 2.500 treballadors d'oficina. (Foto: EFE)

Jordi Cardero, estudiant de tercer de Periodisme


L'espai aeri europeu anirà recuperant la normalitat el 15 de juny en un context d'ajustos, ja que algunes companyies del continent anuncien grans reduccions de les seves plantilles. Entre elles Easyjet. L'aerolínia britànica, la segona de baix cost més important d’Europa després de Ryanair, ha anunciat en un comunicat que retallarà el 30 per cent dels seus treballadors, el que suposa un total de 4.500 persones.

L’adaptació d’Easyjet a la crisi postcoronavirus no s’ha fet esperar. El conseller delegat de l’aerolínia, Johan Lundgren, ha dit que aquestes mesures es prenen amb l’objectiu d’“assegurar-nos que Easyjet no només sobreviu a aquest període, sinó que se’n sortirà com una empresa forta i competitiva". A més a més, ha afegit, aquesta “és la pitjor crisi a la qual la indústria s’hagi enfrontat mai”. Tot i que a mitjans de juny preveuen que s’obriran rutes entre França i el Regne Unit -i també des de Barcelona-, l’empresa no preveu que es recuperi la demanda prèvia al virus fins d’aquí a tres anys.

“Les mesures es prenen amb l'objectiu d'assegurar-nos que Easyjet no només sobreviu a aquest període, sinó que s'en sortira com una empresa forta i competitiva"

Easyjet compta amb 15.000 treballadors, dels quals 4.000 són pilots, 8.500 tripulants de cabina i 2.500 treballadors d’oficina. Més de la meitat treballen al Regne Unit. El sindicat britànic Balpa ha mostrat la seva preocupació pels acomiadaments.

Aquesta no ha estat la primera decisió de la companyia. “Estem planejant reduir el volum de la nostra flota per optimitzar la nostra xarxa i les nostres bases”, ha dit Lundgren. Easyjet té a la venda i en possibilitat d’arrendament alguns dels seus avions, operació amb què espera aconseguir 724 milions d’euros. D’altra banda, també ha obtingut dos préstecs impulsats pel govern britànic, provinents del fons per a empreses afectades pel coronavirus. Amb tot, Easyjet espera acabar amb una liquiditat de 2.228 milions d’euros.

L’empresa britànica no ha estat l’única en anunciar acomiadaments. També ho ha fet British Airways, Ryanair i Virgin Atlantic. A més a més, Boeing ha comunicat que es desfarà de gairebé 7.000 treballadors arran de la cancel·lació de comandes i American Airlanes enviarà al carrer, també, el 30 per cent de seva la plantilla. La crisi del virus ha esmicolat un sistema que es veu incapaç d’oferir aliment a milers i milers i famílies. Darrere de percentatges i números hi ha desenes de milers de famílies que quedaran malparades després de les retallades de les grans empreses. I és només l’inici.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now