• Jaume Lozano

Compres on-line: un negoci que no ha fallat durant la quarantena

Actualizado: may 26

Ara que comença el desconfinament, rebem informes sobre tots aquells sectors que han patit pèrdues durant aquests mesos de confinament i quarantena. Però d’altres se n’han beneficiat. Analitzem el cas particular de les compres on-line


Pol González, estudiant de tercer de Periodisme


Amazon, una de les empres més beneficiades de la situació (REUTERS)

Tot i que la pandèmia hagi congelat tota classe de moviment físic a nivell global, existeixen negocis que s’han nodrit i han aconseguit créixer. És el cas d’Amazon, que no ha canviat el preu de les seves accions durant la pandèmia. Això és degut que davant el tancament de tota classe de negocis, la ciutadania ha acudit a companyies com Amazon i Aliexpress per a les seves compres. Així veiem que productes com bicicletes estàtiques van veure la seva demanda incrementada un 989%, les vendes de màquines cosir han augmentat fins al 130% i el mateix ha passat amb altres articles, com per exemple tota classe de productes de bellesa o aquells relacionats amb l’oci i l’entreteniment.


Tot i així, aquesta pujada dels ingressos de la comercial de Bezos s’ha vist envoltada en controvèrsia davant la precarietat de mesures sanitàries a la que els seus treballadors s’han vist exposats. Al final el sistema s’ha anat regularitzant, i ara mateix, tot i que es va pronosticar que els guanys operatius serien de 4.000 milions de dòlars aquesta ha estat la quantitat que Amazon està invertint en mesures de seguretat per als seus empleats, juntament amb una allau de noves contractacions per a poder fer front a la pujada de la demanda. Tot i així, la predicció de la empresa per al segon semestre es de tenir uns 81.000 milions de dòlars d’ingressos, el que representaria un augment d’un 28%.


Gràfica extreta de l’aplicació Borsa de Yahoo. Mostra l’augment del valor de les accions d’Amazon en borsa els últims tres mesos. S’aprecia una pujada sobtada d’aquest. (YAHOO)

A nivell general, a Espanya el tràfic a les web de compres on-line van pujar un 20,40%. Itàlia, centre de la pandèmia va duplicar les seves ventes via Internet i a països com França i Alemanya estan pujant de forma similar a Espanya. Irònicament, al nostre país aquell comerç digital que més ha augmentat ha estat el de la alimentació, que ha augmentat el seu tràfic on-line un 168%, entre grans plataformes de supermercat i petits negocis locals que s’han llençat al mercat digital habilitant webs que permetessin als seus consumidors fer la comanda des de casa. Caldrà esperar per a saber si amb la desescalada aquestes xifres s’inverteixen

0 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now