• Maria Giménez Baeza

Comerç en línia: una nova oportunitat per les pimes

Cada cop són més les empreses que fomenten aquest tipus de venta


Per Pol Julià, estudiant de tercer de Periodisme


El Gegant americà Facebook, juntament amb Instagram, ha estat de les últimes plataformes en anunciar les propostes de comerç que presenta per tal d’ajudar a negocis a afrontar la crisi del covid-19.


Instagram va incloure, a mitjans d’abril una funció que permet promocionar comerços de proximitat a través de les Històries de la plataforma. A través d’aquesta funció, tant particulars com empreses poden fer promoció d’un negoci per fomentar així el petit comerç.

Funció d’Instagram “Apoya a las pequeñas empresas”, que està disponible actualment a les històries de la plataforma. (Font: elaboració pròpia)

La nova funció que planteja Facebook però, va més enllà. Permetrà als comerços vendre els productes a través de la mateixa plataforma, sense la necessitat d’un lloc web. Aquesta opció permetrà sobretot que pimes i autònoms, se’n puguin beneficiar de cara a donar sortida als seus productes, reduint així els danys provocats per la crisi del coronavirus.


L’opció que presenta Facebook de permetre als comerços i negocis fomentar la compra dels seus productes a través del seu propi perfil s’estendrà, en principi, també a Instagram, però més tard. Aquesta nova funció, però, no està prevista per a estar disponible fins després de l’estiu. Facebook ha anunciat que, en un principi només es podrà accedir a aquesta funció des dels Estats Units, més endavant es durà a terme una difusió a escala global.


Els grans gegants tecnològics no són els únics que estan treballant de valent per a dissenyar vies per al comerç local i les petites empreses. Des de Pimecomerç, a Catalunya, s’ha arribat a un acord amb l’aplicació “lacompra” per tal de fomentar i apropar el comerç de proximitat al món digital. Aquesta eina permetrà a qui ho desitgi efectuar la compra al mercat o qualsevol botiga de barri a través de l’app i recollir la seva comanda a l’establiment.

L’acord amb l’app “lacompra” esdevé un factor positiu per al foment del comerç de proximitat durant aquests dies. (Font: Pixabay)

El president de Pimecomerç, Àlex Goñi, ha assegurat que aquests tipus d’inversió permeten donar un futur, en l’àmbit digital, al sector de comerç de proximitat. És evident, un cop més, la importància de pimes i autònoms en el panorama, no només espanyol, sinó mundial. S’espera, però, que cada cop siguin més les empreses que es dediquin a crear plataformes d’ajut per al sector.

8 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now