• Maria Giménez Baeza

“Em preocupava deixar sense ingressos els nostres entrenadors”

Actualizado: abr 22

Clara Cabezón, tresorera d’un club de futbol sala, explica com han gestionat l’economia de la seva entitat per aconseguir subsistir


Ignasi López, estudiant de tercer de Periodisme

La Clara Cabezón (al mig) acompanyada dels entrenadors del C.E. Vincit a la cloenda de la temporada pasada.

Més enllà de l’esport professional, els efectes nocius de l’estat d’alarma sanitària han colpejat durament l’esport base i amateur. La Clara Cabezón (38 anys) és tresorera del Club Esportiu Vincit, una entitat barcelonina dedicada al futbol sala que compta amb 33 equips i uns 350 jugadors. Aquests dies ha viscut en primera persona l’aplicació d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) des d’una doble perspectiva, ja que s’ha vist obligada a prendre la decisió i, com la resta dels seus companys, veurà reduït el seu sou un 30%. Encara que això no li suposa un inconvenient a nivell personal perquè té un altre feina a jornada completa, la responsabilitat d’influir en la situació econòmica dels demés treballadors li va pesar en tot moment. “Al final no només som coordinadors i entrenadors, i alguns fins i tot jugadors; sinó que també som amics. I, personalment, em preocupava deixar sense ingressos els entrenadors”, confessa.


La Clara explica que les dues fonts de finançament del club resultaven insuficients per evitar l’ERTO; la principal són les quotes que paguen els jugadors cada mes, mentre que la segona són les subvencions de l’Ajuntament i la Federació Catalana de Futbol, que representen un 0,10% dels ingressos totals. En aquest context, l’aturada de l’activitat esportiva, una de les primeres mesures relatives a la situació amb el covid-19, va deixar al club sense diners per fer front als salaris dels seus 15 treballadors en nòmina. Tanmateix, la possibilitat d’aplicar aquesta l’ERTO va donar solució al problema financer de l’entitat. “Si el club no hagués pogut aplicar aquesta mesura, l’afectació hagués estat catastròfica”, apunta, ja que no podrien fer front als salaris i la seguretat social dels treballadors i s’haurien vist obligats a tancar.


Quan van posar en marxa el procediment, la seva gestoria els va advertir que el tràmit seria lent, ja que moltes empreses i entitats havien optat per aquesta mateixa solució i el Departament de Treball anava desbordat tramitant tots els expedients. Van valorar la viabilitat d’alternatives, com fer una bossa d'hores amb els entrenadors i gastar-les durant el casal d'estiu, és a dir, seguir cobrant ara i no cobrar el salari del casal. Però davant la incertesa del què passarà, aquesta opció es va desestimar.


Pel que fa al futur, la Clara creu que és “incert”, encara que afirma que aquest curs ja el donen per perdut arrel de les informacions que els arriben sobre la reincorporació dels infants al curs escolar. Espera que la temporada vinent puguin reprendre l’activitat, malgrat no saben quines mesures hauran d’aplicar per garantir la viabilitat del club.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now