• Maria Giménez Baeza

Barcelona Activa combat la crisi econòmica

Actualizado: abr 30

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un portal digital per combatre la situació econòmica de les pimes, autònoms i treballadors derivada de la covid-19


Ignasi López, estudiant de tercer de Periodisme

Barcelona Activa, l’Agencia de Desenvolupament local de l’Ajuntament de Barcelona, ha posat en funcionament un portal web amb eines i recursos de totes les administracions per donar suport a pimes, autònoms i treballadors afectats per les dificultats econòmiques sorgides per l'efecte de la covid-19.


Des de la plataforma han activat un servei d'assessorament gratuït i personalitzat per tractar qüestions com la defensa dels drets laborals davant de possibles vulneracions contractuals, el dret d'adaptació de l'horari i/o reducció de la jornada laboral per la cura de persones o la gestió del cobrament de l'atur en el cas de les persones treballadores afectades per un ERTO. Els barcelonins poden trucar a un call center que s'ha habilitat per atendre qualsevol consulta dels ciutadans. La línia telefònica gratuïta és el 900 533 175, i funciona de dilluns a divendres de 9 a 18 hores.

SERVEIS DE BARCELONA ACTIVA

L'Ajuntament ha posat en disposició de la ciutadania diverses opcions de finançament, subvencions i bonificacions i ha facilitat l'accés en línia a les ajudes contemplades en el Real Decreto Ley 8/2020 de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social de la covid-19. Entre altres serveis i accions excepcionals, l'administració pública concedirà bonificacions i ajornaments de les principals taxes municipals per a les empreses, ajuts de fins a 2.000 euros per a les persones autònomes que hagin tingut una baixada en les vendes comparant el primer trimestre de 2020 amb el primer trimestre de 2019 i desplegarà un servei de suport psicològic per a persones autònomes i empresàries al que es pot accedir a través del telèfon 900 505 805.


Més enllà de la creació del portal web, Barcelona Activa ha decidit que les empreses allotjades en els seus vivers i incubadores deixin de fer el pagament dels lloguers d'aquells espais cedits per l'agència mentre duri l'estat d'alarma. D'altra banda, seguint amb la campanya #JoEmQuedoACasa, convida als seus usuaris a continuar amb la formació tecnològica en línia que seguiran oferint al portal Cibernàrium.

Amb tot això, l'Ajuntament de Barcelona espera combatre aquesta situació temporal d'incertesa, manca de liquiditat i aturada general de l'activitat ciutadana per, en la mesura del possible, incentivar l'economia local i el benestar dels ciutadans.

15 vistas
HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now