• Paula Lopez Garcia

Airbnb preveu acomiadar el 25% de la seva plantilla

La filial a Barcelona patirà retallades a finals de maig


Oficines d’Airbnb a Barcelona. (Aeoroleo)

ALINA BUSSIF, estudiant de tercer de Periodisme

L’empresa Airbnb ha anunciat la voluntat d’acomiadar al voltant de 1.900 treballadors a nivell internacional, una xifra que representa el 25% del total de la seva plantilla. Les oficines de Barcelona, que són les úniques que aquesta plataforma de lloguers té a Espanya, també es veuran afectades per aquesta decisió.


La pandèmia del coronavirus ha provocat una caiguda en picat de l’activitat turística arreu del món, i Airbnb no es veu capaç de superar aquesta crisi amb la seva plantilla completa. Aquestes retallades ja es van fer notar el passat 30 d’abril. L’empresa va avisar que rescindia del contracte amb el call center de Barcelona, el més gran d’Europa, que opera des de fa 8 anys. A causa d’aquestes mesures per part de la plataforma de lloguers turístics, aproximadament 1.000 treballadors de l’empresa CPM, encarregada del centre de trucades, es quedaran sense feina.

Aproximadament 1.000 treballadors de l’empresa CPM es quedaran sense feina

Als Estats Units aquests acomiadaments ja són oficials, en canvi, a les oficines del barri de Sant Antoni de Barcelona, on treballen 30 persones com a empleats directes d’Airbnb, s’ha començat a despatxar treballadors externs. Els empleats directes s’anunciaran cap a finals de maig.


Airbnb gaudia d’un èxit absolut sobre qualsevol altra plataforma de lloguers turístics. El creixement econòmic de l’empresa era tan beneficiós que pretenia sortir a la borsa aquest any. Però, Brian Chesky, cofundador i CEO d’Airbnb, ha anunciat que es preveu reduir a la meitat els ingressos d’aquest any respecte al 2019, que van obtenir al voltant de 4.450 milions d’euros.


L’empresa, amb seu a Sant Francisco, compta amb 7.500 treballadors en tot el món, tot i que la majoria es troben als Estats Units. S’ha anunciat que els treballadors acomiadats al país nord-americà rebran una compensació de 14 setmanes de salari complet, a més d’una setmana addicional per cada any que hagin treballat a la companyia, i un any de segur mèdic gratuït. Aquests acomiadaments als Estats Units es van iniciar el passat 11 de maig. En canvi, a Espanya encara no s’han anunciat les condicions dels despatxos, només se sap que procediran a les retallades a finals de maig.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now