PKU Kills Us: La postapocalipsi més real arriba a Sitges

Les grans estrenes es projecten a l'epicentre del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya: l'auditori del Melià Sitges. Veure una pel·lícula allà es converteix en tota una experiència: per accedir-hi cal passar per la red carpet —i tenint a l'esquerra la presència del cotxe de Mad Max—, tota una declaració d'intencions per al Festival, que considera al seu públic la principal estrella. Quan s'acaba la projecció, tots i cada uns dels espectadors dipositen a l'urna de la sortida el vot que li mereix el que acaba de veure, i finalment surt de l'auditori per unes grans escales presidencials.
 

I de cop, "la caravana destartalada". Davant dels nassos, allà mateix, només traspassar la gran porta. Aquí arriba la pregunta: de què va això? Fundació PKU és l'encarregada de la curiosa proposta, i la presidenta d'aquesta, Lula Vila, es troba pràcticament cada dia, preparada per informar a qualsevol que s'hi interessi pel tema. El PKU o fenilcetonúria és un trastorn metabòlic que impedeix que el cos de l'afectat accepti amb naturalitat les proteïnes, i és considerat com a malaltia minoritària, cosa que dificulta la subvenció d'aparells que podrien facilitar la vida d'aquestes persones.
 

Alfonso Lügstenmann és membre de la fundació i director d'art, i va impulsar la idea de crear un curtmetratge per recaptar fons amb un objectiu concret: desenvolupar un biosensor que —dissenyat conjuntament per l'Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat Autònoma de Barcelona—, per aquestes cent famílies membres de la fundació i —evidentment— els afectats, suposaria millorar de manera exponencial la seva qualitat de vida.

HEBES  MEDIA 2020

Universitat Autònoma de Barcelona

Campus de la UAB, Plaça Cívica, 08193 Bellaterra, Barcelona

Facultat de Ciències de la Comunicació

Segueix-nos!

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now