PKU Kills Us: La postapocalipsi més real arriba a Sitges

Les grans estrenes es projecten a l'epicentre del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya: l'auditori del Melià Sitges. Veure una pel·lícula allà es converteix en tota una experiència: per accedir-hi cal passar per la red carpet —i tenint a l'esquerra la presència del cotxe de Mad Max—, tota una declaració d'intencions per al Festival, que considera al seu públic la principal estrella. Quan s'acaba la projecció, tots i cada uns dels espectadors dipositen a l'urna de la sortida el vot que li mereix el que acaba de veure, i finalment surt de l'auditori per unes grans escales presidencials.
 

I de cop, "la caravana destartalada". Davant dels nassos, allà mateix, només traspassar la gran porta. Aquí arriba la pregunta: de què va això? Fundació PKU és l'encarregada de la curiosa proposta, i la presidenta d'aquesta, Lula Vila, es troba pràcticament cada dia, preparada per informar a qualsevol que s'hi interessi pel tema. El PKU o fenilcetonúria és un trastorn metabòlic que impedeix que el cos de l'afectat accepti amb naturalitat les proteïnes, i és considerat com a malaltia minoritària, cosa que dificulta la subvenció d'aparells que podrien facilitar la vida d'aquestes persones.
 

Alfonso Lügstenmann és membre de la fundació i director d'art, i va impulsar la idea de crear un curtmetratge per recaptar fons amb un objectiu concret: desenvolupar un biosensor que —dissenyat conjuntament per l'Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat Autònoma de Barcelona—, per aquestes cent famílies membres de la fundació i —evidentment— els afectats, suposaria millorar de manera exponencial la seva qualitat de vida.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now