LA FAKE NEW DE LA SETMANA

Hunter Biden acusat de violació a menors, corrupció i mort per sobredosis

El fill de Joe Biden s'ha convertit en el punt dèbil de la campanya electoral per a evitar que els demòcrates guanyin les eleccions

Bidens.jpg

Hunter Biden i Joe Biden. Font: T13.cl

Per Anna Vidal

27 de novembre de 2020

Els resultats de les eleccions dels EUA han causat que Joe Biden i la seva família estiguin al punt de mira de la ciutadania i Donald Trump ho ha aprofitat per difondre notícies difamatòries.  Hunter Biden, el fill del futur president dels EUA, va començar a estar present als mitjans de comunicació a partir del 14 d’octubre, quan va protagonitzar la portada del New York Post on se l’acusava de ser el punt d’unió de Joe Biden i un empresari ucraïnès. A partir d’aquí han anat sortint noves informacions, algunes d’elles falses.

 

Pagament de 3,5 milions de dòlars de Rússia

Donald Trump va acusar Hunter Biden en una roda de premsa “d’haver rebut 3,5 milions de dòlars de l’esposa de l’alcalde de Moscou”. Hi ha un informe de la majoria republicana del Comitè de Seguretat Nacional i del Comitè de Finances del Senat que mostra que Hunter i el seu soci Devon Archer tenien una relació financera amb Elena Baturina, viuda de l’alcalde de Moscou Yuri Luzhkov. Aquest informe evidencia que Baturina va fer un pagament de 3,5 milions de dòlars per un “acord de consultoria” a l’empresa Rosemont Seneca Thornton, on Hunter Biden és el suposat copropietari. Però l’informe no mostra proves de la transacció i l’advocat de Biden va negar la denúncia i afirmar que Biden no era copropietari de l’empresa.

Hunter Biden no ha mort

A l’octubre algunes plataformes d’internet van difondre el rumor de què Hunter Biden havia mort a causa d’una sobredosi de crac. Aquestes plataformes afirmaven haver vist a Joe Biden de camí a l’hospital. La primera publicació va ser a Anonymous d’un usuari que es fa dir 'Pepe the Frog' i té un avatar d’una granota verda. En anunciar-ho ell, ha causat que els lectors s’ho creguessin, ja que és qui va anunciar el suïcidi del delinqüent sexual i financer Jeffrey Epstein a la presó de Nova York l’agost de 2019. En realitat, qualsevol usuari pot utilitzar aquest avatar i no està demostrat que sigui la mateixa persona.

Publicacions anònimes sobre la suposada mort de Hunter Biden. Font: Anonymous i Facebook

Però George Mesire, l’advocat de Hunter Biden, va afirmar a Snopes que Biden estava viu i que el rumor era fals. El que si és cert és que ha tingut problemes amb les drogues, així ho confirmava el seu pare al primer debat presidencial: “El meu fill, com molta gent, ha tingut problemes amb les drogues. Actualment ho ha superat i estic orgullós d’ell”.

Relacions amb Ucraïna

Un article de New York Post ha publicat correus electrònics i documents extrets d’un suposat portàtil de Hunter Biden. Rudy Giuliani, advocat de Trump, és qui ha obtingut els documents gràcies a un portàtil antic de Hunter BidenAquests documents demostrarien que quan el seu pare era vicepresident dels Estats Units, amb el mandat de Barack Obama, Hunter hauria presentat Burisma Holdings, un executiu de la companyia energètica d’Ucraïna. Hunter Biden era assessor de l’empresa que estava sent investigada per Víktor Shokin, el fiscal general ucraïnès que va ser destituït. L’exvicepresident ha explicat públicament que el govern d’Obama va pressionar Ucraïna perquè destituís Shokin, ja que se’l considerava negligent contra la corrupció. Per contra, Donald Trump opina que Biden ho va fer per protegir l’empresa de gas natural on el seu fill era assessor.

 

Twitter i Facebook han contribuït en ajudar a no difondre notícies falses, verificant la informació i, en cas de no ser fiable, anunciar-ho al lector i no contribuir a la seva difusió. A l’article de New York Post han reduït la divulgació, ja que “la informació no compleix els requisits per a ser verificada per l’equip de verificació independent de Facebook”. Consideren que la informació és falsa o que ha estat aconseguida il·legalment.

 

Una suposada violació

Una publicació a les xarxes socials amb desenes de milers de visualitzacions diu que en el portàtil de Hunter Biden “hi ha 25.000 fotografies seves torturant i violant a menors de deu anys a la Xina”. El moviment QAnon es dedica a crear conspiracions i va ser ells qui van difondre els primers missatges. QAnon va sorgir a través d’un fòrum, 4chan, on es poden publicar comentaris i fotografies de manera anònima. L’octubre de 2017, un usuari anomenat “Q” va dir que era un membre important del govern. A partir d’aquest moment un moviment es va apropiar del nom. QAnon  vol demostrar que Trump lluita contra la corrupció i l’abús infantil. La campanya de Donald Trump ho va aprofitar la setmana passada. L’advocat personal de Trump, Rudy Giuliani, va anunciar que havia entregat materials suposadament sexuals i explícits del portàtil de Hunter Biden a la policia de Delaware.

L'abús sexual infantil

El 19 de novembre va ser el dia mundial de la prevenció de l’abús sexual infantil, un dia on s’intenta visibilitzar la importància de protegir l’infant d’aquesta situació i fomentar la prevenció. Save The Children publica anualment l’informe ‘Ojos que no quieren ver’ on es parla dels abusos sexuals a la infància. L’abús sexual infantil és una manipulació dels menors, dels seus sentiments, debilitats o necessitats, basada en una desigualtat de poder. El seu objectiu és la seva sexualitat, en un moment que està en desenvolupament i que el menor no té la capacitat necessària per entendre què està passant.

Aquest article mostra que “entre un 10% i un 20% de la població ha estat víctima d’abusos sexuals a la infància”. L’agressor és un conegut del menor i l’abús acostuma a repetir-se diverses vegades i durar temps. Fa servir estratègies que poden ser des de la sorpresa, l’engany, l’amenaça o el xantatge. No hi ha un perfil psicològic de l’abusador sexual, pot ser qualsevol persona i no és fàcil de detectar ni d’explicar, ja que normalment hi ha una unió entre les dues persones i el menor té por de dir-ho per haver de trencar el cercle més proper. L’agressor dels nens acostuma a ser un conegut amb autoritat, un entrenador, un professor... en canvi, l’agressor de les nenes acostuma a ser de l’entorn familiar. Els abusos sexuals a menors acostumen a ser progressius, comencen amb tocaments i masturbacions, poques vegades arriba a la penetració. Això causa que els menors no sàpiguen determinar que aquest acte està malament.

Elaboració pròpia creada per Anna Vidal

Per tant, la prevenció és l’eina més efectiva per reduir el nombre de casos. La formació dels professionals que estan en contacte amb menors és fonamental, han de tenir coneixements per saber identificar un menor que podria estar patint aquest abús. Les escoles haurien de tenir protocols interns per saber com actuar, només un 15% de les escoles on l’alumne havia revelat abusos ho van anunciar a les autoritats. A més, han d’haver-hi protocols de coordinació intersectorial, per promoure la coordinació de totes les institucions.

 

A Espanya només hi ha quatre comunitats autònomes que tenen un servei públic i universal de recursos d’atenció als nens, Andalusia, Madrid, Múrcia i les Illes Balears. És un espai anomenat ‘Cases dels nens’, on hi ha la coordinació entre la policia, els serveis socials, el jutjat i el sistema sanitari que intenten que el nen hagi d’anar a les múltiples institucions i només ho faci en una.