La ciència-ficció esdevé real a la Sitges Cocoon

El 1985 Ron Howard va portar a la pantalla gran aquell film fantàstic en el qual un grup d'entranyables ancians, descobrien que a la piscina veïna hi havia uns capolls —"Coberta protectora, generalment ovalada, que fabriquen les larves de certs insectes, especialment el cuc de seda, amb el fil que segreguen, i dins de la qual es tanquen abans de passar a l'estat de nimfa". Em refereixo a aquesta accepció de la rae, no la que ja estàveu malpensant—. Va resultar que, els avis de la residència que es banyaven en aquesta aigua, revitalitzaven de manera sobtada; i és que en aquesta piscina realment es trobaven uns extraterrestres que portaven la font de la joventut. Aquesta aclamada pel·lícula, "Cocoon", li dóna al seu torn el nom a l'activitat paral·lela estrella del Sitges Film Festival: experiències immersives, realitat virtual i altres tecnologies puntes es troben al Centre Cultural Miramar.

 

Tot això en el marc de la Sitges Cocoon, una proposta jove però que compta ja amb una gran reputació i molt impuls: vint experiències, les quals la majoria són reconegudes mundialment per haver estat presentades en els més prestigiosos festivals internacionals dedicats al VR, formen part de l'activitat. Terror, ciència-ficció i animació són els gèneres estrella de l'edició —només faltaria—, i es pot accedir-hi gratuïtament recollint un tiquet a la recepció. A més de cinema de realitat virtual, trobem en l'espai quelcom que crida l'atenció de tot el que entra: una mena d'esquelet de cotxe i una cinta de córrer amb unes coses connectades. Què és això? David Herrero, de Ekisolid, presenta al Centre Cultural Miramar les tecnologies de realitat immersiva "The Lost Idol XR" i "Mad Max XR", que t'endinsen, la primera, en una ruta pel món d'Indiana Jones -amb Sitges de fons- i l'altre, a sobreviure recollint benzina en un circuit basat en la mateixa pel·lícula.

"encara que ho sembli, aquesta tecnologia no l'han portat d'un altre planeta, l'han creat persones d'aquest"

La Sitges Cocoon, demostra que té un nom perfectament buscat. I és que les experiències tecnològiques que pots trobar, semblen dissenyades pèls mateixos extraterrestres. Quan et treus les ulleres que et transporten a aquell món virtual, l'adrenalina encara recorre tot el cos. Després és quan recordes que, encara que ho sembli, aquesta tecnologia no l'han portat d'un altre planeta, l'han creat persones d'aquest. Tot i no ser una piscina plena de capolls —recordeu en què accepció del terme —, no hi ha dubte que durant uns dies, al Centre Cultural Miramar es converteix en una gran font de vitalitat.

HEBES  MEDIA 2020

Universitat Autònoma de Barcelona

Campus de la UAB, Plaça Cívica, 08193 Bellaterra, Barcelona

Facultat de Ciències de la Comunicació

Segueix-nos!

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now