Sitges Film Festival: el desenllaç

Al matí Ángel Sala anuncia el moment més esperat de tot el festival: els guanyadors. A la roda de premsa el director del festival fa públic que la producció basc-catalana "El hoyo" s'emporta el premi més anhelat, el de millor pel·lícula. I és que aquest controvertit film del novell Galder Gaztelu-Urrutia, que arrasa amb la seva òpera prima, té la dosi perfecta de thriller psicològic, fantasia distòpica, tints de terror —o arriscadament es podria afirmar que fins i tot de gore— i molt missatge social que es pot detectar desgranant la gran metàfora que suposa la cinta del bilbaí. Tot i tenir el premi gros, el director basc no s'ha emportat el guardó a millor director: Kleber Mendonça i Juliano Domelles amb la seva màgica "Bacurau", s'han embutxacat aquest reconeixement. No serà fins a les deu de la nit que, a la gala de cloenda, es faci lliurament dels premis amb tots els honors. Però el dia és llarg.

 

I és que, per si no fos suficient, el mediàtic actor Aaron Paul —aka Jesse Pinkman— passa abans de les cinc de la tarda per la red carpet: l'intèrpret ve a presentar el spin-off de l'exitosa Breaking Bad, "el Camino", la qual relata les peripècies de l'esbojarrat Pinkman a partir del final de la sèrie. Estrena amb honors: a la sortida de l'auditori, una gran taula amb centenars de pòsters de la cinta espera a tots aquells espectadors que acaben de veure-la. Aquest públic que avui té doble i triple jornada, ja que un cop acabada la projecció i amb el seu lluent regal sota el braç, es dirigeixen de nou a l'origen de tot: la red carpet. Sam Neill arribarà en breus, i passarà per la mateixa catifa que Paul. L'actor neozelandès ve a recollir el seu flamant premi honorífic a la trajectòria. Se sap que acaba d'arribar quan una gran massa de gent corre cap a la porta de l’auditori i s'escolten tots aquests crits inintel·ligibles que acompanyen l'arribada d'una celebrity. Però una altra cosa crida l'atenció: hi ha un grup de gent que resisteix a la cua d'espectadors, estan mirant alguna cosa. És una projecció espontània, muntada just en aquests llimbs entre el que es considera terreny del Melià i el que no. En mirar uns segons, es pot saber ràpidament que és una acció del CDR de Sitges, que està emetent imatges de l'1-O, entre d'altres. Una senyora s'enerva: ¡esto es un festival de cine, joder!¡Qué vergüenza dais, marchad de aquí!¡En la cárcel, en la cárcel es dónde toca estar! Un senyor del CDR s'emporta el premi a comentari enginyós: ¡Ves a subirte a una farola, anda!

"Entre Mossos desallotjant el CDR i fans centrats en obtenir un autògraf de Neill, arriba The Vigil, l’acte de cloenda."

Entre Mossos desallotjant el CDR i fans centrats en obtenir un autògraf de Neill, arriba The Vigil, l’acte de cloenda. Amb les seves millors gales, els convidats van entrant a l'auditori per, ara sí, acomiadar-se de l'edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 2019.

HEBES WEB-04.png

HEBES MEDIA 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

Qui som

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now