Sitges Film Festival: el desenllaç

Al matí Ángel Sala anuncia el moment més esperat de tot el festival: els guanyadors. A la roda de premsa el director del festival fa públic que la producció basc-catalana "El hoyo" s'emporta el premi més anhelat, el de millor pel·lícula. I és que aquest controvertit film del novell Galder Gaztelu-Urrutia, que arrasa amb la seva òpera prima, té la dosi perfecta de thriller psicològic, fantasia distòpica, tints de terror —o arriscadament es podria afirmar que fins i tot de gore— i molt missatge social que es pot detectar desgranant la gran metàfora que suposa la cinta del bilbaí. Tot i tenir el premi gros, el director basc no s'ha emportat el guardó a millor director: Kleber Mendonça i Juliano Domelles amb la seva màgica "Bacurau", s'han embutxacat aquest reconeixement. No serà fins a les deu de la nit que, a la gala de cloenda, es faci lliurament dels premis amb tots els honors. Però el dia és llarg.

 

I és que, per si no fos suficient, el mediàtic actor Aaron Paul —aka Jesse Pinkman— passa abans de les cinc de la tarda per la red carpet: l'intèrpret ve a presentar el spin-off de l'exitosa Breaking Bad, "el Camino", la qual relata les peripècies de l'esbojarrat Pinkman a partir del final de la sèrie. Estrena amb honors: a la sortida de l'auditori, una gran taula amb centenars de pòsters de la cinta espera a tots aquells espectadors que acaben de veure-la. Aquest públic que avui té doble i triple jornada, ja que un cop acabada la projecció i amb el seu lluent regal sota el braç, es dirigeixen de nou a l'origen de tot: la red carpet. Sam Neill arribarà en breus, i passarà per la mateixa catifa que Paul. L'actor neozelandès ve a recollir el seu flamant premi honorífic a la trajectòria. Se sap que acaba d'arribar quan una gran massa de gent corre cap a la porta de l’auditori i s'escolten tots aquests crits inintel·ligibles que acompanyen l'arribada d'una celebrity. Però una altra cosa crida l'atenció: hi ha un grup de gent que resisteix a la cua d'espectadors, estan mirant alguna cosa. És una projecció espontània, muntada just en aquests llimbs entre el que es considera terreny del Melià i el que no. En mirar uns segons, es pot saber ràpidament que és una acció del CDR de Sitges, que està emetent imatges de l'1-O, entre d'altres. Una senyora s'enerva: ¡esto es un festival de cine, joder!¡Qué vergüenza dais, marchad de aquí!¡En la cárcel, en la cárcel es dónde toca estar! Un senyor del CDR s'emporta el premi a comentari enginyós: ¡Ves a subirte a una farola, anda!

"Entre Mossos desallotjant el CDR i fans centrats en obtenir un autògraf de Neill, arriba The Vigil, l’acte de cloenda."

Entre Mossos desallotjant el CDR i fans centrats en obtenir un autògraf de Neill, arriba The Vigil, l’acte de cloenda. Amb les seves millors gales, els convidats van entrant a l'auditori per, ara sí, acomiadar-se de l'edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 2019.

HEBES  MEDIA 2020

Universitat Autònoma de Barcelona

Campus de la UAB, Plaça Cívica, 08193 Bellaterra, Barcelona

Facultat de Ciències de la Comunicació

Segueix-nos!

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now