ENTREVISTA A CARLOS HERNÁNDEZ

Fireback, la prevenció és la millor forma de combatre un incendi

Start-up espanyola dissenya un sistema d'intel·ligència artificial per prevenir incendis

Per l'equip d'entrevistes

13 de novembre de 2020

Quatre joves gallecs van decidir unir-se després d'una onada d'incendis a Galícia i van decidir iniciar un projecte per evitar que tragèdies com aquestes tornin a succeir. Carlos Hernández un dels integrants de l'equip ens explica sobre el projecte.

WhatsApp%20Image%202020-11-11%20at%2022.

Fotografia realitzada de Carlos Hernández

Entrevista realitzada per Jonathan Bedoya i Marta Pané

Carlos Hernández

Marcos Martínez

mRCOS.jpg

Carlos Hernández és enginyer de tecnologies de telecomunicació amb l'especialitat de So i Imatge per la Universitat de Vigo. Actualment està estudiant el Màster d'Enginyeria de Telecomunicacions a la Universitat Politècnica de Catalunya, especialitzat en el processament d'imatges amb ús de deep neural networks.

Carmen Missa

carmen.jpg

Marc Martínez és enginyer de tecnologies de telecomunicació amb l'especialitat de Sistemes de Telecomunicació per la Universitat de Vigo. Actualment és estudiant del Màster d'Enginyeria de Telecomunicacions en l'especialitat de processament de senyal.

José Manuel Mariñas

jose.jpg
carlos.jpg

Carmen Missa és enginyera de tecnologies de telecomunicació amb l'especialitat de Sistemes Electrònics per la Universitat de Vigo. Actualment és estudiant del Màster d'Enginyeria de Telecomunicacions en l'especialitat d'Electrònica a la mateixa universitat i treballa a Alén Space com enginyera de sistemes espacials: dissenyant, validant i integrant nano satèl·lits.

Jose Manuel Mariñas és enginyer de tecnologies de telecomunicació amb l'especialitat de Sistemes de Telecomunicació per la Universitat de Vigo. En l’actualitat és estudiant del Màster d'Enginyeria de Telecomunicacions en l'especialitat de processament de senyal.

Com funciona el node?

FireBack està basada en una xarxa IOT de sensors distribuïts per la superfície forestal. Respecte a la part de prevenció, es mesuren variables ambientals de l'entorn com la temperatura o la humitat, les quals són emmagatzemades i examinades per tenir dades reals de la zona en qüestió. Per a la detecció de l'incendi s'utilitza una càmera per prendre imatges de l'entorn i mitjançant una xarxa neuronal es detecten les columnes convectives de fum (senyal d'alerta per un incendi) i es llança un senyal d'alerta a sistema (servidor Web).

 

A continuació, s'utilitza un anemòmetre per mesurar la velocitat i intensitat del vent i realitzar així un continu monitoratge de l'incendi i calcular la direcció de propagació de les flames. A més, el sistema es basa en el model canadenc d’incendis CFFDRS (Canadian Forest Fire Danger Rating System) calculant una sèrie d’índexs característics del terreny com ara l'índex d'ignició. Totes les dades es transmeten per GSM a un servidor  i es visualitza en una pàgina web en un mapa dividit per sectors a temps real.

Imagen 1.png

Fotografia del node

WhatsApp Image 2020-11-11 at 15.22.21.jp

Infografia realitzada per Jonathan Bedoya