ENTREVISTA A ARIADNA VALLS

“La comunicació corporativa cada vegada és més important”, Ariadna Valls 

La importància de l'especialització i l'actualització constant en comunicació

Per Marc Abelló i Carla Altadill

9 de gener de 2021

Huawei-P-Smart-Plus.jpg
Clica i descobreix 
molt més!

Ariadna Valls Aymerich és una periodista graduada a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2019. Tot i la seva joventut, té una experiència remarcable. Va ser la primera directora d'Hebes Media l’any que es va crear el mitjà estudiantil. Ha tingut contacte amb diversos sectors de la comunicació al llarg de la seva carrera laboral: ha sigut locutora a Ràdio Sant Vicenç, ha treballat pel departament de comunicació de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i va fer les pràctiques al diari Sport. A banda del grau de periodisme té el màster de Comunicació Corporativa, Esdeveniments i Protocol a la UOC, i és aquest l’àmbit en el qual treballa actualment. És la Key Account Manager de l'Agència Amano, on també s'encarrega de dirigir la comunicació del Barcelona Startup Congress

Tweet de l'Ariadna Valls durant la #BIZBARCELONA20

Fotografia d'Ariadna Valls. Font: AMANO

Els inicis d'Ariadna Valls 

Vídeo editat per Marc Abelló i Carla Altadill

Treballar en una agència de comunicació 

Vídeo editat per Marc Abelló i Carla Altadill

Els consells per a comunicadors

Vídeo editat per Marc Abelló i Carla Altadill

La comunicació corporativa

Ariadna Valls es dedica actualment a la comunicació corporativa. Aquesta consisteix a comunicar tots els missatges d’una empresa, organització o institució a les parts relacionades amb aquesta, com ara els consumidors, anunciants, inversors o altres. La seva funció principal és donar a conèixer l’empresa: en què consisteix, quins són els seus valors, la seva manera de treballar… Es diferencia de la publicitat per aquesta voluntat de fer arribar un missatge, ja que la publicitat té la finalitat de vendre un producte (sovint sense pensar tant en el missatge). La Key Account Manager afirma que la comunicació corporativa és cada cop més important. Concretament, aquest any, amb la pandèmia mundial, moltes empreses s’han vist amb l’obligació d’invertir en la comunicació corporativa per donar a conèixer els seus productes i vendre’ls. 

 

Per aquest motiu, ella comenta que actualment el món de la comunicació corporativa té moltes oportunitats. Els estudiants de comunicació, com ara els de periodisme, poden trobar fàcilment sortides professionals en aquest àmbit, més encara que en els mitjans tradicionals com la televisió, la ràdio i la premsa escrita. Tot i això, Ariadna Valls considera que és fonamental especialitzar-se i formar-se en el sector per poder conèixer el funcionament i característiques de la comunicació corporativa.

 

És imprescindible que els professionals en comunicació corporativa s’adaptin als canvis i estiguin en constant actualització. La societat és un canvi constant, i és per això que és necessari adaptar-se a les tendències per arribar a tots els públics. Ariadna Valls afirma que un dels principals espais de comunicació corporativa actualment són les xarxes socials. Aquestes arriben de manera directa al públic i permeten un constant contacte amb aquest. Les empreses solen utilitzar aquestes eines per crear una comunitat propera amb els seus consumidors. 

Infografia feta per Àgata Lasheras 

Què és una startup?

Tal com explica Héctor Fernández a Economía TIC, un startup o empresa emergent és una empresa de nova creació que comercialitza productes o serveis a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, és a dir, les TIC. Gràcies a la capacitat que tenen les noves tecnologies, aquests projectes solen tenir una gran facilitat a l’hora de créixer i a més, necessiten un capital inicial inferior que altres empreses tradicionals.

Business Startup Costs.jpg

Infografia feta per Carla Altadill

Barcelona Startup Congress

L’any 2019 es va fer la primera edició del Barcelona Startup Congress, una cita on es reuneixen els principals referents del món de l’emprenedoria per tractar la relació entre les startups i les grans empreses. El congrés està impulsat per l’agència Amano i compta amb el suport de SER Catalunya

 

El sector de l’emprenedoria està en auge a Catalunya, segons l’informe de la Generalitat i Acció del 2019, les startups establertes al territori ha superat la xifra de les 1.500. Aquestes dades suposen un creixement del 15% respecte a l’any 2018 i del 38% respecte a l’any 2016. 

 

A través d’aquest projecte es fan esdeveniments i es duen a terme accions per donar suport a altres organitzacions. El Barcelona Startup Congress és una trobada entre els líders de les grans empreses, startups i fons d’inversió on es debat i es comparteixen reflexions i idees sobre el sector. També es fan master sessions, on les figures rellevants del món de l’emprenedoria comparteixen la seva experiència. Una iniciativa que té com a objectiu convertir-se en una cita anual per a les empreses i startups de la ciutat i del món. 

Tweet de Barcelona Startup Congress

Agència Amano

Amano és la primera agència de comunicació formada per natius digitals a Espanya. Especialitzats en la creació d'estratègies transmèdia per tal de donar resposta a les necessitats de les empreses del segle XXI i per connectar els clients amb el seu públic objectiu de manera eficient. També són experts en comunicació corporativa, generació de continguts, publicitat en línia, estratègies de reputació i comunitats digitals.

 

Es va crear el 2019 de la mà Raimon Recoder i David Peris-Mencheta, director general i director de contes d'Amano, respectivament. També són els cofundadors de Barcelona Startup Congress. L'equip el completen joves d'entre 22 i 33 anys que coneixen el món digital en profunditat i dominen el llenguatge i els codis d'internet.

AMANO.jpg

Fotografia dels directors d'AMANO. Font: El Referente

Aquests coneixements els han permès poder seguir treballant sense fre durant tota la pandèmia. A principis del confinament tenien previst celebrar un congrés físic per a un client, però a causa de la situació van haver de fer alguns canvis. Finalment, el van poder celebrar a través d'una plataforma online amb més de 400 assistents, gairebé un centenar més del que tenien previst en un principi.

 

Estan compromesos amb la creativitat, el talent i l'esperit emprenedor que impulsen la nostra economia i societat. Es basen en la visibilitat, reputació i contingut de qualitat per a transmetre els missatges adequats a través dels canals idonis.

 

En el poc temps que porta creada, han aconseguit posicionar-se en l'ecosistema emprenedor i TIC espanyol i tenen una llarga llista de clients rellevants tant en l'àmbit nacional com internacional. La major part dels seus clients són del sector tecnològic, tèxtil i immobiliari, segons van compartir en una entrevista amb el Referente.

Després de quatre mesos de treball, van ajuntar-se amb Valkiria, empresa referent en organització d'esdeveniments de Barcelona, per a desenvolupar una joint venture i crear el Barcelona Startup Congress.

Tweet d'AMANO